Veelgestelde vragen

Of je nu wilt weten hoe je een trampoline ingraaft of wanneer je het beste je trampoline beschermrand kan vervangen. Op deze pagina vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Kom je ergens niet uit of staat je vraag er niet tussen? Neem gerust contact op met onze klantenservice en wij zorgen dat jij een passend antwoord krijgt op jouw vraag.

Keuzehulp

Waar worden Etan Trampolines geproduceerd?

Bij Etan Trampolines worden alle trampolines binnen Europa geproduceerd. Enkel de Etan Hi-Flyer trampolines worden uit Azië geïmporteerd. De Etan Hi-Flyer wordt geproduceerd in China bij een van de grootste trampoline producenten in de wereld. Zij hebben tientallen jaren ervaring en weten precies hoe je het beste een goede en kwalitatieve trampoline kan maken. De Etan Premium, Etan PremiumFlat, Etan Sky-Flyer en Etan UltraFlat trampolines worden geproduceerd in Etan’s eigen fabriek in Bosnië – Herzegovina. Hier worden bijna alle onderdelen van jouw nieuwe Etan trampoline met de hand gemaakt om ervoor te zorgen dat de kwaliteit wordt gewaarborgd. In deze fabriek wordt voornamelijk gebruik gemaakt van ruwe materialen die van origine uit Europa komen. Duits PVC, foam uit Kroatië en trampoline veren uit Nederland. Wil je meer weten over wie wij zijn en waar we voor staan? Neem een kijkje op onze over ons pagina.

Welke trampoline past het beste bij mij?

Een vraag die menig trampoline geïnteresseerde zichzelf afvraagt is welke trampoline het beste zou passen. Ga je namelijk voor een opstaande trampoline, inground trampoline of een flatground trampoline? De voordelen van een opstaande trampoline is dat hij te verplaatsen is en dat de luchtverplaatsing tijdens het springen optimaal is. Hierdoor kun je de hoogste sprongen maken. Daarentegen staat wel dat een inground trampoline mooier in de tuin ligt en minder opvalt. Echter dien je hier wel een gat voor te graven. Bij een flatground trampoline zul je ook een gat moeten graven. Het enige verschil met een inground trampoline is dat de flatground trampoline volledig gelijk ligt met de grond en een inground trampoline nog net 30 cm boven de grond uitsteekt. Maar dan ben je nog niet klaar. Wil je een ronde trampoline, rechthoekige trampoline of zelfs een vierkante trampoline? Al met al blijft het een moeilijke keuze. Lees ons blogartikel: Een trampoline kopen? Deze trampoline past bij jou! en maak de keuze een beetje makkelijker.

Welke trampoline kiezen?

De keuze van jouw toekomstige trampoline is afhankelijk van jouw wensen, de tuin en jouw kinderen. Er zijn veel verschillende modellen en soort trampolines, welke trampoline kies je?

Welke trampoline kopen?

De trampoline die je wilt gaan kopen moet aan een aantal eisen/kenmerken voldoen. Zo is de veiligheid van je kinderen uiterst belangrijk en wil je een veilige trampoline in de tuin hebben. Een veilige trampoline staat voor hoge kwaliteit, excellente materialen en veilige eigenschappen. Ontdek welke trampoline je moet kopen.

Welke maat trampoline?

Welke maat trampoline past bij mij, mijn tuin en mijn kinderen? Afhankelijk van de grootte van je tuin en leeftijd van je kinderen, kies je een trampoline uit. Zijn je kinderen ouder dan 10 jaar, ga dan voor een grote trampoline zoals de trampoline 366 cm of 427 cm.

Welke trampoline is het veiligst?

Uiteraard wil je als ouder voor je kind de veiligste producten en dus ook een veilige trampoline. Maar hoe meet je de veiligheid van een product? En welke trampoline is het veiligst? Bij Etan Trampolines staat veiligheid op nummer 1 en dit zie je terug in onze trampolines.

Wat is beter? Een ronde of een rechthoekige trampoline?

Een ronde trampoline en een rechthoekige trampoline springen net iets anders, maar wat is beter? Een ronde of een rechthoekige trampoline? Een ronde trampoline is klassiek en is voor jong en oud ideaal. Een rechthoekige trampoline is moderner en past makkelijk in de hoek van je tuin. Daarnaast maak je op een rechthoekige trampoline de perfecte salto’s vanwege het lanceereffect.

Waarom een rechthoekige trampoline?

Een rechthoekige trampoline bespaart ruimte en is beter voor het doen van trucs en hoge sprongen. Niet voor niets springen professionals op rechthoekige trampolines! Lees de voordelen waarom je een rechthoekige trampoline moet kiezen.

Wat is het verschil tussen de Etan Hi-Flyer en de Etan Premium?

Om het verschil tussen een Etan Hi-Flyer en Etan Premium te kunnen vaststellen moet er worden gekeken op product specificatie niveau. Etan Hi-Flyer De Etan Hi-Flyer is een goede trampoline tegen een nog mooiere prijs. Ondanks dat de Hi-Flyer een goede trampoline is, raden wij aan dit model als start trampoline te nemen. Het staal is net wat dunner, de trampoline is lichter en de trampoline beschermrand is van iets lagere kwaliteit vergeleken met de Etan Premium. Deze trampoline wordt in China geproduceerd met oog voor kwaliteit door de grootste trampoline producent met tientallen jaren ervaring in het vak. Een trampoline waar je jaren plezier van zult beleven! Neem een kijkje op de Etan Hi-Flyer pagina voor alle modellen. Etan Premium De Etan Premium is een trampoline die je koopt voor een lange tijd. Gemaakt van 1,8 mm staal waardoor deze trampoline steunt op een stevig trampoline frame. De trampoline beschermrand, de trampoline springmat en het trampoline veiligheidsnet worden geproduceerd in Etan’s eigen productie fabriek in Bosnië – Herzegovina. Elk onderdeel wordt met de hand gemaakt en gecontroleerd. De trampoline beschermrand wordt gemaakt van hoogwaardig Duits PVC wat resulteert in een Uv-werend randkussen dat vijf tot zeven jaar mee gaat. Daarnaast worden de trampoline springmatten van de Etan Premium gemaakt met Etan’s unieke Diamond System dat veerslijtage tegen gaat en ervoor zorgt dat de trampoline veren een voor een worden geactiveerd, in plaats van allemaal tegelijk, tijdens het springen. Kortom, een zeer hoogkwalitatieve trampoline geproduceerd in Europa die een garantie biedt voor vele jaren springplezier! Neem een kijkje op de Etan Premium pagina voor alle modellen. Wil je de verschillen in levende lijven bekijken en proberen? Ga dan naar de Etan verkooppunt locator en vind de dichtstbijzijnde verkooplocatie.

Wat is het verschil tussen een inground trampoline en een flatground trampoline?

Een inground trampoline en een flatground trampoline dienen beide ingegraven te worden. Er is één duidelijk verschil: een inground trampoline steekt nog ongeveer 30 centimeter boven de grond uit, terwijl een flatground trampoline volledig gelijkvloers is. Bij Etan zijn de flatground trampolines momenteel verkrijgbaar als Etan UltraFlat trampolines. Deze trampolines zijn voor de serieuze springer. Daarnaast worden in het najaar van 2021 de Etan PremiumFlat trampolines aan ons assortiment toegevoegd. De inground trampolines zijn zowel in de Etan Hi-Flyer als Etan Premium uitvoering verkrijgbaar. Wil je meer weten over de Etan UltraFlat trampolines? Bekijk dan ons blogbericht. Hier staat meer informatie in over deze lijn.

Wat is het verschil tussen een Etan Premium, Etan Xchange en Etan OptiFlow trampoline springmat?

De Etan Premium trampoline springmat zit standaard in elke Etan Premium trampoline. Deze springdoek is gemaakt van permatron, een geweven kunststof en bevat Etan’s unieke Diamond System. Dit systeem zorgt er voor dat het gewicht van de springer gelijk wordt verdeeld, wat resulteerde in gecontroleerdere sprongen. Hierdoor wordt de levensduur van je trampoline veren, trampoline springmat en dus ook je gehele trampoline langer. De Etan Xchange trampoline springmat is een vervangende springmat voor de Etan Premium en Etan Hi-Flyer trampolines met trampoline veren van 14 cm of 16,5 cm. Deze trampoline springmat zit niet standaard bij een trampoline inbegrepen en is dus puur vervangend. De Etan Optiflow trampoline springmat bevat, net als de Etan Premium trampoline springmat, het Diamond System, maar is daarentegen wel gemaakt van PVC met een open structuur en dus niet van permatron. Hierdoor kan de lucht zich vrij bewegen door de trampoline springmat en ontstaat er geen doffe sprong. Naast de optimale luchtverplaatsing beschikken deze trampoline springdoeken ook over een UV-werende laag. Dit beschermt jouw trampoline springmat tegen de schadelijke uv-straling van de zon. Deze UV-werende laag is jarenlang getest in een lab door verschillende UV-lampen erop te schijnen. De voeten van de kinderen zullen dus niet snel heel warm worden en de levensduur van de mat wordt verlengd. Hoewel de Etan OptiFlow springdoeken geschikt zijn voor alle Etan Premium trampolines, beleef je, bij gebruik van deze springmat, de beste springervaring bij de Etan Premium inground trampolines. De springmatten zitten standaard in alle Etan UltraFlat trampolines, dus ook voor die lijn is deze mat geschikt! Voor de Etan Hi-Flyer lijn zijn deze springdoeken echter niet geschikt. Merk je dus dat jouw Etan Premium trampoline niet altijd geweldig springt? Dan is een Etan OptiFlow trampoline springmat wellicht de oplossing voor jou! Meer weten over de Etan OptiFlow trampoline springmat? Bekijk dan ons blogbericht over deze mat.

Wat is het verschil tussen Etan Premium trampoline veren en Etan QuickSpring trampoline veren?

Bij het kopen van trampoline veren zul je vast niet altijd in je achterhoofd hebben dat er verschillende soorten zijn. De trampoline veren zien er vrijwel allemaal hetzelfde uit, maar toch kan er veel verschil in zitten. We kennen allemaal de traditionele trampoline springveren. Deze zijn vaak gemaakt van Chinees staal en hebben een zink coating. Daarnaast zijn ze redelijk soepel. De traditionele trampoline veren worden bij vrijwel alle trampolines gebruikt. Zo ook bij onze Etan Hi-Flyer trampolines. Een prima veer voor de beginnende springer, maar de ervaren springer wil toch al snel meer. Binnen Etan Trampolines hebben we ook nog de Etan Premium kwaliteit veren. Deze springveren zijn gemaakt van zinkbevattend verenstaal en zijn zowel voor jong als oud. Je hebt een soepelere sprong op trampolines met deze kwaliteit veren en hoeft je geen zorgen te maken om roest! De zink zit namelijk bewerkt in het staal, waardoor roesten onmogelijk is. De veer lijkt op het oog wat doffer, dit komt echter doordat de coating er niet omheen zit. De Etan Premium kwaliteit veren zijn al met al van een betere kwaliteit veren dan de traditionele springveren. Nu we aangekomen zijn bij de Etan QuickSpring trampoline veren kunnen we wel stellen dat deze veren echt voor de serieuze springer zijn. Ze worden gemaakt met het oog op een krachtige sprong. Naast alle voordelen van de Etan Premium kwaliteit veren hebben deze veren nog wat extra voordelen. Één van deze voordelen is dat de Etan QuickSprings in principe bij elk type trampoline gebruikt kunnen worden. Enige voorwaarde hieraan is dat de eerder gebruikte veren van je trampoline 18 cm of 22 cm moeten zijn. Is dit het geval, dan zijn de Etan QuickSpring trampoline veren echt een aanrader als vervanging. Dat is nog niet alles. Naast dat je de veren bij verschillende soorten trampolines kunt gebruiken zitten de springveren ook nog strakker op elkaar gedraaid. Dit zorgt ervoor dat de veren sneller terug klappen op het moment dat je ze uitklapt met een sprong. Dit resulteert in een snellere, strakkere en kortere sprong. Het maken van coole trucs, salto’s of schroeven zijn dus perfect uit te voeren bij het gebruik van deze veren. We kunnen stellen dat het type veren dat je wil gebruiken echt afhangt van het soort trampolinespringen. Wil je gewoon rustig trampolinespringen en zijn coole trucs en salto’s niet echt jouw ding? Dan zijn de traditionele veren en Etan Premium kwaliteit veren al ruim voldoende! Ben je een serieuze springer en kick je op hoge sprongen en gekke trucs? Dan raden we je aan om nog eens een blik te werpen op onze Etan QuickSprings.

Algemeen

Wat is de diameter van een trampoline?

De diameter van een trampoline wordt gemeten vanaf de twee buitenste punten van de trampoline, de buitenmaat. Deze maat wordt altijd in cm of ft. gegeven. Lees hier meer over wat de diameter is van een trampoline.

Hoe oud moet je zijn voor een trampoline?

Hoe oud moet je zijn voor een trampoline?’ wordt ons vaak gevraagd. Over het algemeen, kunnen kinderen vanaf 3 jaar oud al trampolinespringen! Bij een leeftijd van drie of vier, hebben de kinderen al wat ervaring met lopen en rennen en hierdoor hebben ze een betere controle over hun lichaam. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van het kind zelf.

Hoe groot moet een trampoline zijn voor 2 personen?

Bij Etan Trampolines raden we altijd aan om met één persoon tegelijk op een trampoline te springen. Op die manier kunnen er geen ongelukken gebeuren waarbij je tegen iemand anders aanbotst. Zo spring je veilig en verantwoord. Toch springen kinderen vaak met vriendjes of vriendinnetjes tegelijkertijd. Lees meer over hoe groot een trampoline moet zijn voor 2 personen.

Waarom moet je je schoenen uit doen op een trampoline?

Op een trampoline doe je gewoonlijk je schoenen uit, maar waarom moet je je schoenen uit doen op een trampoline? Hier lees je een aantal voordelen als je trampoline springt zonder schoenen:

  • De trampoline slijt minder snel en gaat dus langer mee!
  • Voorkom gaatjes in de springmat
  • De trampoline blijft schoon
  • Geen pijnlijke teentjes wanneer iemand per ongeluk op jouw tenen komt
Waar plaats je een trampoline?

De trampoline, een musthave voor in jouw tuin! Of je trampoline nou in de voortuin of achtertuin staat, het kan allemaal. Maar waar in de tuin plaats je een trampoline? Dit is uiteraard afhankelijk van de indeling van jouw tuin en hoe groot jouw tuin is.

Welke trampoline is geschikt voor een kleine tuin?

Ook in de kleinere tuinen past een trampoline! Ga voor een ronde trampoline in de maat 183 cm of 244 cm of kies een rechthoekige trampoline uit die je gemakkelijk in een hoek van de tuin zet en zo ruimte bespaart! Lees meer over welke trampoline geschikt is voor een kleine tuin.

Hoe vervoer je een trampoline?

Hoe vervoer je een trampoline? Doordat de trampoline in meerdere dozen komt, is het makkelijk te vervoeren in de auto. Let wel op dat de dozen groot zijn, denk aan een doos van 150 cm x 60 cm x 60 cm. Dit formaat doos past niet zomaar in de kofferbak van je auto, dus we raden aan om de banken naar beneden te klappen. Of laat je trampoline thuisbezorgen.

Hoe ver moet de trampoline van de muur of schutting staan?

Ons wordt vaak gevraagd hoe ver de trampoline van de muur of schutting moet staan. Om zo veilig mogelijk te kunnen springen, raden wij je aan om minimaal 2 meter rondom de trampoline vrij te houden en minimaal 3 meter boven de trampoline.

Hoe kan ik een trampoline waterpas zetten?

Een trampoline waterpas zetten is van belang zodat de kans niet bestaat dat de trampoline scheef gaat staan. Maar hoe kan je een trampoline waterpas zetten? Afhankelijk van jouw model trampoline, meet je alvorens het plaatsen van de trampoline of de grond waterpas is.

Hoeveel grond uitgraven voor een trampoline?

De hoeveelheid grond die je moet uitgraven verschilt per trampoline maat en per type trampoline. Heb je een inground trampoline, dan is het diepste punt wat je moet graven tussen de 65 cm en 95 cm diep. Bij een Etan UltraFlat trampoline is het diepste punt tussen de 70 cm en 100 cm diep. Een PremiumFlat trampoline is ook volledig ingegraven, waardoor het diepste punt tussen de 90 cm en 120 cm komt. Kom meer te weten over hoeveel grond je moet uitgraven voor een trampoline.

Hoe grote rechthoekige trampoline voor in mijn tuin?

Je bent op zoek naar een rechthoekige trampoline voor in de tuin, maar hoe groot mag de rechthoekige trampoline zijn en wat past in jouw tuin? Een rechthoekige trampoline lijkt gemaakt te zijn voor de Nederlandse tuinen en stadstuinen die vaak smal en lang zijn. Met een rechthoekige trampoline bespaar je dan ook meer ruimte dan met een ronde trampoline.

Hoe zet je een rechthoekige trampoline in elkaar?

De rechthoekige trampoline is gemaakt voor de kleinere tuinen en stadstuinen zodat ieder kind (en jij als ouder) kunt genieten van trampolinespringen. Voor het in elkaar zetten van een rechthoekige trampoline volg je een aantal stappen. Lees ze hier of bekijk de handleiding van jouw trampoline.

Etan Premium Trampolines

Wat houdt het Enveloppe System in bij de Etan Premium beschermranden?
Het Enveloppe System is een systeem dat verwerkt zit in de Etan Premium beschermranden. Tijdens de productie van deze trampoline beschermranden worden de vakken waarin het foam wordt gestopt, dicht op elkaar geplaatst waardoor er geen ruimte overblijft waartussen het kind zich kan bezeren.
Waarom zit er een innersleeve aan de trampoline beschermranden van de Etan Premium?
Aan de binnenzijde van de Etan Premium beschermranden zit een innersleeve bevestigt. Deze innersleeve ligt direct bovenop de trampoline springmat waardoor, tijdens het springen, kinderen niet met hun handen bij de trampoline veren of het trampoline frame kunnen komen en zich hierdoor kunnen bezeren.
Waarvan zijn de trampoline beschermranden van de Etan Premium trampolines gemaakt?
De Etan Premium trampoline beschermranden worden gemaakt van extra sterk 630 mg Duits PVC. Dit PVC is Uv-bestendig die aantasting door zonnestralen tegengaat en zo de levensduur van de trampoline beschermrand verlengt. Een materiaal dat zeer scheurbestendig is, zelfs als de kinderen op het trampoline randkussen gaan staan. Daarnaast zorgt de hoge kwaliteit van dit materiaal ervoor dat de Premium beschermranden minimaal vijf tot zeven jaar meegaan, afhankelijk van de gebruikswijze en -intensiteit.
Wat houdt Etan's Diamond System in?
De Etan Premium trampoline springmatten zijn uitgerust met Etan’s unieke Diamond System dat zorgt voor een soepelere sprong. Dit systeem werkt als volgt: Stel je voor: Je springt op een Etan Premium Gold 14 trampoline met 96 veren. Bij andere trampolines met dit aantal trampoline veren, moet je zodra je de springmat raakt, 96 veren tegelijkertijd uitrekken. Het vergt ontzettend veel kracht om al deze trampoline veren in een keer uit te rekken, vooral voor een kindje van ongeveer 25 kg. Het Diamond System zorgt ervoor dat je eerst de ene helft (slechts 48 stuks) van de trampoline veren uitrekt en even later pas de andere helft. Hierdoor wordt de klap die je als springer ervaart bij het neerkomen op de trampoline springmat verminderd en de veerkracht vergroot. De kracht van de sprong wordt over een langer tijdspan uitgespreid gezien de trampoline veren na elkaar uitrekken. Het Diamond system zorgt net als het gebruik van conische veren voor een meer gelijkmatige verdeling van de krachten. Een conische veer rekt door zijn vorm eerst in het midden uit en daarna pas aan de zijkanten. Het combineren van conische veren en het om en om spannen van de trampoline veren, volgens het Diamond System, zorgen samen dus voor de best mogelijke sprong.
Waarom zit er een extra flap aan de Etan Premium springmatten?
De Etan Premium trampoline springmatten zijn uitgerust met een extra flap aan de buitenzijde van de trampoline springmat die over de trampoline veren heen ligt. Deze flap weerhoudt kinderen ervan om met hun handen bij de trampoline veren te kunnen tijdens het springen.
Wat zijn conische trampoline veren?
De conische veren van de Etan Premium trampolines komen van eigen bodem, deze worden namelijk volledig in Nederland geproduceerd. Het verschil tussen de Etan Premium trampoline veren in vergelijking tot menig andere trampoline veren zit hem in de verwerking van zink. Veel reguliere trampoline veren zijn in een bad van zink gecoat. Deze coating kan er in de loop van de jaren afbladderen waardoor de veer uiteindelijk alsnog kan gaan roesten. Het roesten van de veer zorgt ervoor dat de veer niet alleen minder goed rekt, maar ook brosser wordt en uiteindelijk kan klappen. Het staal van de trampoline veren van de Etan Premium trampolines is niet gecoat in zink maar verwerkt met zink. Door deze verwerking kunnen de trampoline veren niet gaan roesten, worden ze niet bros en zullen ze niet klappen. Sterker, beter en duurzamer dus. Vandaar dat wij op deze trampoline veren een verlengde garantie van 15 jaar geven.
Mag ik kracht zetten bij het in elkaar zetten van de veiligheidsnet toprail?

Ja dit mag, de toprail wordt in elkaar gezet door middel van een schuifsysteem/ kliksysteem. Hiervoor dien je even wat extra kracht te zetten. Tip: Draai het meshgedeelte aan de bovenkant van het trampoline veiligheidsnet naar je toe om wat meer speling te creëren bij het in elkaar zetten van de toprail.

Kan de ingang van het veiligheidsnet op de lange en korte zijde geplaatst worden?

Ja, dit kan.

Product

Er zit een knik in het frame van mijn rechthoekige trampoline, klopt dit?

Ja, in zowel de Etan Hi-Flyer en de Etan Premium 0965 en 1075 trampolines zit een knik in een van de toprailen. De reden hiervoor is dat het frame zo steviger in elkaar zit. Bovendien weerhoudt deze knik het frame ervan om naar binnen te gaan staan, door de kracht die wordt gemaakt tijdens het springen.

Waar kan ik de trampoline uitproberen?

Natuurlijk wil je eerst even op een trampoline hebben gesprongen voordat jij je keuze gaat maken. Elke trampoline springt namelijk net een beetje anders. Ga naar onze verkooppunten pagina en vind de Etan partner het dichtst bij jou in de buurt. Je bent natuurlijk ook van harte welkom in onze eigen Etan showroom in Boxtel.

Wat is het verschil tussen een ronde en rechthoekige trampoline?

Het blijft een moeilijke keuze! Ga je voor een ronde of rechthoekige trampoline. De verschillen zijn voornamelijk te vinden in het design en het springcomfort. De rechthoekige trampoline past erg goed in de modernere en wat strakkere tuinen van tegenwoordig. Bovendien past deze vaak erg goed in een kleinere tuin omdat deze minder ruimte in beslag neemt. Wil je voor springcomfort gaan? Dan blijft de ronde trampoline toch echt nummer 1. Alle trampoline veren worden tijdens elke sprong gelijkmatig geactiveerd waardoor een krachtige sprong ontstaat. Vergeleken met een rechthoekige trampoline waar enkel een gedeelte van de trampoline veren wordt geactiveerd. Wil je meer informatie over welke trampoline beter bij jou past? Lees dan ons blogartikel ‘”Een trampoline kopen! Deze trampoline past bij jou”.

Hoe spring ik zo veilig mogelijk op mijn trampoline?

Om zo veilig mogelijk gebruik te maken van en te springen op de trampoline zijn er een aantal tips waar je rekening mee kunt houden: – Spring altijd in het midden van de trampoline – Stop met hoger springen zodra je merkt dat je de controle verliest – Maak geen salto’s zonder professionele begeleiding – Focus je op de middelste cirkel tijdens het springen

Waarom mag er maar een kind per keer op de trampoline springen?

Indien je met meerdere kinderen tegelijk op de trampoline springt loop je het gevaar dat je gelanceerd wordt door een andere springer. Dit kan resulteren in het verlies van de controle over je eigen sprong en kunnen er ongelukken gebeuren. Bovendien is het mogelijk dat je tegen elkaar aan botst tijdens het springen.

Kan ik mijn Etan trampoline ingraven?

Alle Etan inground trampolines zijn bedoeld om te worden ingegraven. Dit kun je doen door de stappen in de bijgeleverde handleiding te volgen. In deze handleiding staat duidelijk vermeld hoe groot het gat moet zijn, hoe diep het gat moet zijn en hoeveel ruimte om het gat heen open moet blijven. Mocht je nou een opstaande trampoline hebben (gekocht). Dan is het ook mogelijk om deze in te graven. Dit vereist alleen wel dat het gat dat hiervoor gegraven moet worden, dieper moet zijn dan bij een inground trampoline. Daarnaast is het ook verstandig om een trampoline inbouwkit te bestellen om ervoor te zorgen dat de luchtverplaatsing tijdens het springen optimaal blijft. Wil je een inground trampoline, neem dan een inground trampoline voor de optimale springbeleving.

Hoe graaf je een rechthoekige trampoline in?

Het ingraven van een rechthoekige trampoline is goed zelf te doen maar wel een behoorlijke klus. Daarnaast is het belangrijk om te bepalen welke Etan trampoline je hebt. Het ingraafproces is grotendeels hetzelfde, echter moet je goed opletten dat je de juiste afmetingen neemt voor het graven van het gat.

Zo graaf je een rechthoekige trampoline in:

1. Bepaal de locatie van de trampoline
2. Houd 2 meter rondom de trampoline vrij voor de veiligheid
3. Teken het gat af en graaf de kuil
4. Maak de kuil komvormig
5. Plaats de trampoline op/in het gat
6. Test de trampoline uit en zorg ervoor dat je de bodem niet raakt
7. Zet de trampoline goed vast en bevestig de beschermrand
8. Springen maar!

Kan ik mijn Etan trampoline laten ingraven?

Ja zeker! Bij Etan Trampolines kunnen wij het gehele plaatje voor je verzorgen. Laat onze ingraaf deskundige, met jaren ervaring, het proces uit handen nemen. Neem een kijkje op de ingraafservice pagina voor meer informatie.

Kan ik mijn Etan trampoline laten opbouwen?

Ja zeker! Bij Etan Trampolines kun je jouw trampoline laten monteren door onze deskundige monteur. Voor meer informatie, neem een kijkje op de montageservice pagina.

Wat is een flat to the ground trampoline?

Wat is een flat to the ground trampoline? Ook wel bekend als een flatground trampoline, gelijkvloerse trampoline of groundlevel trampoline, is een trampoline die compleet gelijk is met de grond. Dit betekent dat er geen opstapje is naar de trampoline en hierdoor kan de trampoline zonder veiligheidsnet verkocht worden. De flat to the ground trampolines zijn gelijk met het maaiveld en hebben een speciaal ontworpen trampoline springmat met een open structuur voor de beste luchtverplaatsing.

Trampolinespringen

Hoe hoog kun je springen op een trampoline?

Hoe hoog kun je springen op een trampoline?‘ is een veelgestelde vraag. Op een trampoline spring je ongeveer 1 tot 1,5 meter hoog, vanaf de springmat gemeten. Op een trampoline kun je hoger springen dan wanneer je vanaf de grond springt, hoe komt dit nou? De veerkracht van de trampoline veren zorgen ervoor dat je omhoog kunt springen, weer terug komt en vanuit daar weer omhoog bouncet.

Hoeveel kinderen kunnen tegelijk op de trampoline?

Vanwege de veiligheid, kan er 1 kind tegelijk trampolinespringen. Spring je met meerdere kinderen op een trampoline, dan is de kans groot op botsingen en ongelukken. We raden het daarom af om met meerdere kinderen te springen op een trampoline. Natuurlijk kun je wel spelletjes doen op de trampoline, zonder te springen. Lees hier hoeveel kinderen tegelijk op de trampoline kunnen voor de leukste activiteiten!

Hoe lang moet je trampoline springen om af te vallen?

Trampoline springen is super gezond en staat gelijk 10km/u hardlopen of zelfs 22,5km/u fietsen. Lees meer over of trampoline springen gezond is.

Welke spieren gebruik je bij trampoline springen?

Welke spieren gebruik je bij trampoline springen, is een veelgestelde vraag. Bij het trampoline springen gebruik je bijna al je spieren! Onder andere je hamstring, quadriceps, bilspieren, hamstrings en buikspieren worden gebruikt tijdens het springen. De perfecte én leuke workout om gezond te worden.

Is trampoline springen slecht of goed voor je rug?

Trampoline springen kan heel goed zijn voor je rugspieren en versterkt juist de rug. Heb je last van rugklachten en twijfel je of trampoline springen slecht of goed is voor je rug? Vraag altijd even advies aan je huisarts en begin rust aan.

Is trampoline springen goed voor je conditie?

Trampoline springen is goed voor je conditie, maar ook voor je mentale gesteldheid. Bij het springen komt namelijk een gelukshormoon vrij en daarnaast ben je sportief bezig.

Onderhoud

Hoe kan ik vlekken op mijn trampoline randkussen voorkomen?

Jouw trampoline staat dag en nacht buiten en krijgt hierdoor heel wat te verduren. Hierdoor zie je na een poos van tijd gebruikssporen en worden de weersinvloeden zichtbaar op de trampoline beschermrand. Om ervoor te zorgen dat vlekken niet blijvend zijn, is het verstandig om de trampoline beschermrand regelmatig een poetsbeurt te geven. Dit is gemakkelijk te doen met een doek en warm, geen heet, water. Door dit regelmatig te doen voorkom je dat schimmels, vlekken of “het weer” zich permanent op de trampoline beschermrand vastzetten. Tevens is het verstandig om een trampoline beschermhoes, afdekhoes of weather cover te kopen. Deze weather cover zorgt ervoor dat er geen vuil, takjes of andere viezigheden op de trampoline kunnen komen. Er zit een gat in het midden van de trampoline beschermhoes om te voorkomen dat er een hoop water in de trampoline blijft staan en deze zo kan beschadigen. Echter, bestaat er wel het risico wanneer de trampoline beschermhoes is bevestigd over een vochtige trampoline dat er schimmelvorming ontstaat wanneer deze lang over de trampoline heen ligt. Het wordt daarom aangeraden de trampoline beschermhoes enkele weken te laten liggen en dan te verwijderen, zodat de materialen kunnen “luchten”. Het allerbeste voor de trampoline beschermrand is om het randkussen van de trampoline af te halen en deze droog op te bergen. Bij Etan hebben wij beschermhoezen voor alle soorten en maten trampolines. Gemaakt van verschillende kwaliteiten materialen, van Duits PVC tot sterk agrarisch afdekfolie. Een trampoline afdekhoes is een relatief goedkope manier om ervoor te zorgen dat jouw trampoline jaren mee gaat!

Wat is de oorzaak van de vlek op mijn trampoline beschermrand?

Er zijn verschillende oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat er een verkleuring of vlek ontstaat op jouw trampoline beschermrand. De meest voorkomende oorzaken zijn hieronder opgesomd: – Al de Etan trampoline randkussens zijn gemaakt met een Uv-werende beschermlaag in het materiaal. Dit voorkomt verkleuring en verslechtering van het materiaal. Ondanks deze laag zullen de materialen na verloop van tijd toch beschadigen door de Uv-straling. Houd hierom de kwaliteit van de trampoline beschermrand goed in de gaten. – Trampolines worden vaak geplaatst in een tuin vlak bij bomen, bloemen en struiken. Deze geven stuifmeel af en laten bladeren vallen. Deze komen op de trampoline terecht en veroorzaken vlekken. – Wanneer het langdurig regent kan er voor een langere tijd water komen te staan in de beschermrand van de trampoline. Door deze hoeveelheid vocht en water kan er schimmelvorming ontstaan wat zich kan uiten in zwarte vlekjes of puntjes. Bekijk ons blogbericht “Hoe maak je een trampoline beschermrand schoon?” om erachter te komen hoe jij het beste je trampoline beschermrand kan ontdoen van deze viezigheden.

Hoe maak ik mijn trampoline schoon?

Als je jouw trampoline voor een lange poos niet gebruikt hebt kan het voorkomen dat deze vuil is geworden. De trampoline beschermrand en trampoline springmat zijn eenvoudig schoon te maken met een doek en warm water. Het wordt sterk afgeraden om afwasmiddel, schuurmiddel of heet water te gebruiken. Mocht je nu een hevige vlek hebben die simpelweg niet verdwijnt met een doek en warm water, gebruik dan als schoonmaakmiddel alleen groene zeep. Meer weten over het schoonmaken van je trampoline? Bekijk ons blogbericht ”Hoe onderhoud ik mijn trampoline tijdens de koudere dagen” voor meer informatie!

Hoe voorkom ik dat mijn trampoline wegwaait?

Heb jij een opstaande trampoline met trampoline veiligheidsnet? Dan is het verstandig om je trampoline te verankeren in de grond. De verankeringsset zorgt ervoor dat zelfs tijdens de hevigste stormen jouw trampoline blijft staan. Meer weten over het verankeren van je trampoline? Bekijk ons blogbericht ”Houd je trampoline aan de grond” voor meer informatie!

Hoe maak ik mijn trampoline winterklaar?

De herfst- en winter- periode kent regenachtige dagen en dalende temperaturen. Dit betekent dus ook dat jouw trampoline veel te verduren krijgt tijdens deze tijd van het jaar. Een trampoline beschermhoes is hier een goede oplossing voor. Lees ons blogbericht “Maak je trampoline winterklaar” en ben helemaal voorbereid op de koudere tijd van het jaar.

Kan een trampoline tegen sneeuw?

Een trampoline is gemaakt voor alle weersomstandigheden en dus ook voor sneeuw. Let wel op dat je de sneeuw van de trampoline moet vegen, anders wordt het te zwaar voor de trampoline springmat. Wil je zeker weten dat niks beschadigd en de beschermrand en springmat als nieuw blijven? Koop dan een trampoline beschermhoes en verleng de levensduur van je trampoline. Lees hier meer over een trampoline in de sneeuw en winter.

Vervangen

Kan ik een los onderdeel voor mijn Etan trampoline bestellen?

Ja, alle trampoline onderdelen van zowel de huidige Etan trampoline modellen als de oudere modellen zijn te bestellen in onze webshop. Mocht het nou zo zijn dat je een bepaald onderdeel niet kan vinden of je hebt hulp nodig. Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Veren: Hoe meet ik een veer op?

Een trampoline veer meet je op door het uiteinde van haak tot haak te meten. Haal voordat je de trampoline veren meet, deze eerst wel uit de trampoline.

Springmat: Kan ik mijn springmat laten repareren?

Vaak kan een trampoline springmat gerepareerd worden. Echter, is het wel belangrijk om te weten tot wanneer dit mogelijk is. Daarom zijn de volgende aandachtspunten hieronder benoemd: – Is het gat in de springmat kleiner dan een 2 euro muntstuk? Zo ja, dan kan de mat vaak gerepareerd worden. – Zitten er meerdere gaten in die kleiner zijn dan een 2 euro muntstuk? Zo ja, dan is het verstandig om deze te laten beoordelen door een van onze deskundige. Hoe meer gaten er in de trampoline springmat zitten, hoe groter de kans dat deze helemaal doorscheurd. – Is de trampoline springmat grijzig geworden en doffer? Zo ja, dan is het verstandig om de mat te vervangen. Zodra de mat grijs en dof wordt, betekent het dat de Uv-bestendigheid van de mat is aangetast en dat materiaal bros is geworden. Dit verhoogt de kans op scheuren waardoor de veiligheid van je kind(eren) niet gegarandeerd kan worden.

Springmat: Hoe weet ik welke vervangende springmat ik nodig heb?

Om erachter te komen welke trampoline springmat je nodig hebt, meet je de volgende onderdelen: 1. Meet de buitenmaat van de trampoline 2. Het aantal trampoline veren 3. De lengte van de trampoline veren (van haak tot haak), wanneer ze uit de trampoline zijn Met deze specificaties kun je de juiste vervangende springmat vinden. Mocht je er nu toch niet helemaal uit komen? Neem contact op met onze klantenservice en we helpen je graag verder.

Springmat: Hoe vervang ik een springmat?

Bij een trampoline springmat is het goed om te weten hoe je deze bevestigd en nog belangrijker, in welke volgorde. Heb je een rond of rechthoekige trampoline? De bevestiging van je trampoline springmat is verschillend per model. De handleiding voor de trampoline springmatten voor zowel ronde als rechthoekige modellen is hier te vinden.

Beschermrand: Ik moet mijn rand vervangen, welke trampoline beschermranden zijn er?

Bij Etan Trampolines kennen we drie verschillende lijnen trampoline beschermranden. Zo zijn er de Etan Premium trampoline randen gemaakt van extra sterk Duits PVC. Deze randen behoren tot de Etan Premium trampoline lijn. Dan zijn er nog de trampoline beschermranden van de Etan Hi-Flyer lijn. Deze trampoline randen zijn aantrekkelijk geprijsd en gemaakt voor de Etan Hi-Flyer trampolines of soortgelijke trampolines met 17,5 cm trampoline veren. Tot slot zijn er de gloednieuwe Etan Xchange trampoline beschermranden. Deze gloednieuwe lijn trampoline beschermranden zijn gemaakt als universele vervangingsranden die zowel op de trampolines van de Etan Hi-Flyer als de Etan Premium trampolines passen. Daarnaast passen deze randen op trampolines van andere merken met een veerlengte niet langer dan 22cm.

Beschermrand: Hoe kies ik de juiste beschermrand?

Om de juiste trampoline beschermrand te kiezen dien je de volgende zaken goed op te meten: 1. Meet de buitenmaat van de trampoline 2. Meet de lengte van de trampoline veren (gespannen op de trampoline) Houd rekening met een overlap van ongeveer 5-8 centimeter van de trampoline beschermrand op de springmat. 3. Bereken hoe breed je rand moet zijn om de trampoline veren en trampoline springmat te bedekken. Bij een te smalle rand zullen de trampoline veren onder de rand uitkomen. Als je springt rekken de trampoline veren, dus moet de trampoline beschermrand ruim over de veren heen vallen. Kom je er nu niet helemaal uit? Neem contact op met onze klantenservice en zij helpen je graag verder.

Veiligheidsnet: Waarom moet mijn veiligheidsnet na een aantal jaar vervangen worden?

Materialen die dag en nacht buiten staan zijn constant onderhevig aan verschillende weersomstandigheden. Na verloop van tijd kunnen wij Uv-bestendigheid en dus de veiligheid van het trampoline veiligheidsnet niet meer garanderen. Dit betekent dat het veiligheidsnet vervangen moet worden. Vaak kunnen de palen behouden blijven en hoeft alleen het losse net vervangen te worden, wat weer aanzienlijk scheelt in de portemonnee. Voor zowel de oudere als nieuwere Etan trampoline modellen zijn vervangende trampoline veiligheidsnetten beschikbaar. Ook de losse netten zijn te bestellen op onze website onder veiligheidsnet onderdelen.

Kan ik een beschermrand of springmat op maat laten maken?

Ja dat kan zeker! Meet daarvoor alle afmetingen goed op. Om dit te doen is het verstandig om contact op te nemen met de klantenservice en die helpen je door het gehele proces. Voor op maat gemaakte producten zit een levertijd van ongeveer zes weken. Tevens mogen deze producten niet worden geretourneerd.

Wanneer moet ik mijn trampoline veren, springmat, beschermrand of veiligheidsnet vervangen?

Kijk regelmatig of alle onderdelen zich nog in de originele staat bevinden. Zijn de trampoline veren helemaal uitgerekt? Is het gat in je trampoline springmat groter dan een 2 euro muntstuk? Of is de scheur in de trampoline beschermrand te groot? Dan is het tijd dat het onderdeel vervangen wordt. Het trampoline veiligheidsnet moet vervangen worden na een aantal jaar of als er een gat in het net zit waar je met je vingers in kunt blijven hangen en de trampoline rand moet vervangen worden als deze de trampoline veren niet meer goed afdekt. Alle trampoline onderdelen kunnen los besteld worden.

Betaling en Verzending

Hoe kan ik afrekenen?

De volgende betaalmethodes zijn beschikbaar: – iDEAL – PayPal – Overboeking – Mistercash/ Bancontact – Maestro – Visa/Mastercard – Klarna

Worden er verzendkosten gerekend bij mijn bestelling?

Binnen Nederland en België is er gratis verzending voor bestelling met een bestelwaarde van minimaal €199,-. Is de bestelwaarde lager? Dan betaal je €6,95 verzendkosten in Nederland en €9,95 in België.

Waarmee wordt mijn pakket verzonden?

De verzender van je pakket is afhankelijk van de grootte van het pakket: – Grote pakketten binnen Nederland, zoals trampolines en grote trampoline beschermranden, worden verzonden met Van Spreuwel transport of door transport van Etan zelf. – Grote pakketten buiten Nederland, zoals trampolines en grote trampoline beschermranden, worden verzonden met Dachser. – Kleine pakketten binnen Europa, zoals een trampoline springmat of een kleine trampoline beschermrand, worden verzonden met DPD of DHL.

Wat is de levertijd van mijn trampoline?

Heb jij je nieuwe Etan trampoline besteld op een werkdag voor 13.00 uur? Dan wordt deze dezelfde dag nog verzonden en word je pakket de volgende dag bezorgd, indien aangegeven. Producten die op vrijdag besteld worden, worden op maandag of dinsdag geleverd. Afhankelijk van je adres kan het ook mogelijk zijn dat deze op zaterdag wordt geleverd. Houd daarom altijd goed de Track & Trace link in de gaten om je bezorg tijdstip te achterhalen.

Hoe kan ik mijn bestelling volgen?

Indien je een trampoline hebt besteld die wordt verzonden met Van Spreuwel Transport, dan is de levering te volgen via www.vanspreuweltransport.nl waar je door middel van je postcode en huisnummer het dagdeel van levering kunt inzien. Indien jouw product wordt verzonden met Dachser, dan ontvang je per telefoon of e-mail een aankondiging van het aflevermoment. Zo weet je precies wanneer de chauffeur van Dachser langskomt met jouw bestelde product. Indien jouw product wordt verzonden met DPD of DHL, dan ontvang je een mail met de Track & Trace code. Indien je toch nog verdere vragen omtrent de levering hebt, neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Retourneren

Hoe retourneer ik mijn trampoline?

Om een product te retourneren dien je het retourformulier in te vullen op de pagina Retourneren. Hier staat tevens alle benodigde informatie rondom het retourproces verder uitgelegd.

Hoe lang heb ik om mijn trampoline te retourneren?

Heb jij het product via etantrampolines.com besteld? Dan heb je 30 kalenderdagen de tijd om het product te retourneren vanaf de dag dat het pakket geleverd is.

Wat is de garantietermijn van mijn Etan trampoline?

De garantietermijnen voor trampolines verschilt per type trampoline. Alle garantietermijnen te vinden op de desbetreffende product pagina. Tevens is er een volledig overzicht te vinden op de Garantie pagina.

logo-etan-2019-footer

Neem contact met ons op voor advies op maat

Gratis verzending vanaf €199,-

Voor 13:00 besteld, vandaag verzonden

0
×