ETAN TRAMPOLINES VERGELIJKER

ETAN TRAMPOLINES

Welke trampoline is het beste?

De ruimte in je tuin, je budget en je persoonlijke voorkeuren zijn allemaal essentieel om je uiteindelijke trampoline te kiezen. Maar een trampoline is toch gewoon een trampoline? Nee, niks is minder waar. Er zitten veel verschillen tussen onze lijnen trampolines. Van kwaliteitsverschillen tot kleur en uitstraling, de verschillen zijn groot. Welke trampoline past het beste bij jou?  Ga je voor een traditionele ronde trampoline, of past een rechthoekige trampoline of vierkante trampoline beter bij jou? Maar nog belangrijker; kies je voor een opstaande of inground trampoline? Ontzettend veel keuzes en aanbod. Wij gaan dit wat makkelijker voor je maken. Bij Etan Trampolines hebben we drie verschillende kwaliteitslijnen; Etan Hi-Flyer, Etan Premium en Etan UltraFlat. Vind je het kiezen tussen deze trampolines toch niet zo gemakkelijk als dat je dacht? Hieronder worden de verschillen inzichtelijk uitgelegd.

Trampoline Etan Hi-Flyer Etan Sky-Flyer Etan Premium / PremiumFlat Etan UltraFlat
Etan Sky-Flyer Inground trampoline with enclosure 305 cm / 10ft grey
Verkrijgbaar als
(?) Inground: het trampoline frame wordt op de rand van de gegraven kuil geplaatst. UltraFlat / PremiumFlat: de trampoline wordt volledig gelijkvloers ingegraven.
Beschikbare vormen
(?) Trampolines zijn beschikbaar in verschillende vormen. Ronde trampolines hebben een centraal springpunt waardoor je soepel kan springen. Wanneer je bij rechthoekige trampolines aan een zijde springt krijg je door overspanning van de veer een ‘lanceer effect’ waardoor je gave trucs kan maken. Uiteindelijk komt het neer op persoonlijke voorkeur. Beide vormen beloven optimaal springplezier! 
Rond en rechthoekig Rond Rond en rechthoekig Rechthoekig en vierkant
Beschikbare maten
(?) Trampolines zijn beschikbaar in veel verschillende maten. Oorspronkelijk komen trampolines uit Amerika waardoor deze maten vaak aangegeven worden als Engelse ft. maten. 
183 cm / 244 cm / 305 cm / 366 cm / 427 cm / 281 x 201 cm / 310 x 232 cm 305 cm / 366 cm / 427 cm 244 cm / 305 cm / 366 cm / 427 cm / 281 x 201 cm / 310 x 232 cm / 380 x 275 cm 198 x 198 cm / 294 x 294 cm / 366 x 366 cm / 198 x 294 cm / 294 x 366 cm / 366 x 414 cm
Prijsklasse
(?) De prijs van de trampolines is vrijwel altijd een weerspiegeling van de kwaliteit, maar dat is niet altijd zo! Om de kwaliteit van een trampoline te bepalen spelen meer aspecten mee. Kijk bij kwaliteit en kom erachter.
€329 – €599 €499 – €649 €549 – €999 €999 – €1999
Productielocatie
(?) Europese materialen worden over het algemeen getest naar zwaardere normen en is van hogere kwaliteit dan vergelijkbare materialen van Aziatische herkomst.
Azië Europa Europa Europa
Kwaliteit
(?) De kwaliteit van de trampoline wordt bepaald aan de hand van een boel specificaties waaronder; productielocatie, springcomfort, veiligheidsaspecten en kwaliteit van de materialen. Hoe hoger de kwaliteit, des te hoger de levensduur van de trampoline. Wij adviseren daarom altijd om te investeren in een trampoline om de gehele kindertijd met een gerust hart te kunnen springen.
70
Etan Hi-Flyer
75
Etan Sky-Flyer
85
Etan Premium
95
Etan UltraFlat
Springcomfort
(?) Springcomfort is zeer afhankelijk van de springer. Elke springer springt graag op een andere manier. Alle Etan trampolines worden getest op optimaal springcomfort. Zo spring de Etan Hi-Flyer soepel en is perfect voor jonge springers. De Etan Premium springt wat harder en is daardoor geschikt voor alle leeftijden. Tot slot, de Etan UltraFlat springt hard er strak. Een perfecte sprong voor trucs en een serieuzere springer.
Goed Zeer goed Uitstekend Excellent
Kleur
(?) De kleur van de trampoline is natuurlijk helemaal gebaseerd op persoonlijke voorkeur. Toch zien we vaak dat de groene kleur wordt gekozen voor een natuurlijkere tuin en de antraciet grijze kleur in een moderne tuin met veel steen. De keuze laten we aan jou!
 

Trampoline beschermrand

Materiaal beschermrand
(?) PVC staat voor Polyvinyl chloride en is het materiaal waar de buitenkant van een trampoline beschermrand van wordt gemaakt. Chinees PVC is van een lagere kwaliteit dan Duits PVC. Dit wordt gemeten aan de hand van de dichtheid van het materiaal en het gewicht. Zo is het Duitse PVC, dat wordt gebruik voor de Etan Premium en Etan UltraFlat trampolines maar liefst 630 grams. Erg sterk dus!
Chinees PVC Europees PVC 630 grams Europees PVC 630 grams Europees PVC
Breedte x dikte foam (mm)
(?) De breedte maar vooral de dikte van het foam is essentieel om elke val goed op te kunnen vangen. Daarom raden we altijd aan om voor een beschermrand te gaan met een dikte van minimaal 30mm. De kwaliteit van het foam bepaald hoe veilig de rand is en hoe lang deze mee zal gaan.
300 x 30 300 x 20 380 / 410  x 30 340 x 30
Innersleeve
(?) Een innersleeve is een rand van pvc die aan de binnenzijde van de trampoline beschermrand wordt gestikt. De innersleeve zorgt ervoor dat de trampoline springmat en beschermrand vrijwel naadloos in elkaar overlopen. Zo kunnen de handen en voeten van de springer vrijwel niet bij de veren komen.
Nee Nee Ja Ja
 

Trampoline springmat

Materiaal springmat
(?) Springmatten worden gemaakt van PE, polytheen. PE is een kunststof dan makkelijk te vervaardigen is. Zo heb je PE van Aziatische bodem en PE van Europese bodem. PE uit Europa wordt vaak ingekocht onder de naar Permatron. Dit is een hoogkwalitatief PE en heeft een aanzienlijk langere levensduur dan Aziatisch PE. Daarnaast beschikt Permatron over een UV-werende laag die de schade van de zon doet verminderen.
Chinees Permatron Permatron Permatron PVC
Diamond System
(?) Alle Etan Premium en Etan UltraFlat trampoline springmatten beschikken over Etan’s unieke Diamond System. Dit Diamond System vervangt de traditionele ijzeren triangel voor een kunststof triangel met om en om ovale en ronde openingen. Hierdoor wordt de helft van de veren eerst geactiveerd en een fractie van een seconde de andere helft. Zo kan zowel jong als oud soepel springen.
Nee Nee Ja Ja
Flap over veren
(?) Bij alle Etan Premium en Etan UltraFlat trampoline springmatten ligt er een flap, van PE, over de veren. Deze flap zorgt ervoor dat de veren afgedekt zijn en er tijdens het springen niet bij de veren gekomen kan worden.
Nee Nee Ja Ja
Materiaal triangel
(?) Triangels zijn de driehoekige schakels waarmee de trampoline veren aan de trampoline springmat bevestigd worden. Ijzeren triangels hebben door verschillende weersomstandigheden de neiging te gaan roesten. Kunststof triangels daarentegen zijn vorst-, roest- en weersbestendig.
Staal Staal Kunststof Kunststof
 

Trampoline Veiligheidsnet

Aansluiting net
(?) Het trampoline veiligheidsnet kan aansluiten aan de trampoline aan de binnenzijde van de trampoline beschermrand of aan de buitenzijde. De binnenzijde zorgt voor een goed afgesloten springoppervlak. Wanneer het veiligheidsnet aan de buitenzijde wordt bevestigd het je een groter springoppervlak en behoud de beschermrand zijn functie.
Binnenkant rand Binnenkant rand Buitenkant rand N.v.t
Opening
(?) Alle Etan Hi-Flyer netten beschikken over een ristsluiting om het net te openen en te sluiten. De Etan Preium veiligheidsnetten hebben een houtje-touwtje sluiting.
Rits Rits Houtje-touwtje N.v.t
Materiaal palen
(?) Het materiaal dat om de stalen palen en het foam heen zit is PVC. Dit materiaal is hetzelfde materiaal als waarvan de trampoline beschermrand van wordt gemaakt.
PVC Europees PVC Europees PVC N.v.t
 

Trampoline veren

Materiaal veren
(?) Trampoline veren zijn gemaakt van staal. Staal kan gaan roesten indien deze niet goed behandeld zijn. De veren van de Etan Hi-Flyer zijn gecoat in een bad van zink. De veren van Etan Premium en de QuickSpring veren van de Etan UltraFlat hebben zink verwerkt in het staal. Deze kunnen dus met geen mogelijkheid gaan roesten.
Zink gecoate veren Zink geïmpregneerde veren Zink geïmpregneerde veren Zink geïmpregneerde veren
Lengte veren
(?) Langere trampoline veren betekent een diepte, langere en grotere sprong. Hierdoor wordt de sprong soepeler en kan je deze makkelijker controleren. Korte veren daarentegen zorgen voor kortere en strakkere sprong.
17,5 cm 17,5 cm 18 – 22 cm 18 – 22 cm
Type veren
(?) Het type staal dat wordt gebruikt is bepalend voor de kracht van de veren. Daarnaast de manier en hoe strak de veren zijn opgedraaid bepaalt de kracht en snelheid van de sprong. De Etan Hi-Flyer veren zijn soepel opgedraaide veren. De Etan Premium veren zijn wat strakker opgedraaid wat je merkt tijdens de sprong. Tot slot zijn er nog de Etan QuickSpring veren. Deze veren staan bekend om hun extreem snelle terugklap. Dat betekent dat je een snel sprong krijgt met veel kracht. Perfect voor trucs en sprongen.
Etan Hi-Flyer veren Europese Etan Sky-Flyer veren Nederlandse Etan Premium veren Nederlandse Etan QuickSpring veren
 

Trampoline frame

Materiaal frame
(?) De Etan Premium en Etan UltraFlat worden net zoals de Etan Hi-Flyer gemaakt van gegalvaniseerd staal. Galvanisering zorgt ervoor dat het staal niet gaat roesten.
Gegalvaniseerd staal Gegalvaniseerd staal uit Italië Gegalvaniseerd staal uit Italië Gegalvaniseerd staal uit Italië
Dikte frame
(?) Een dikker frame betekent een stevigere constructie en dus een langere levensduur.
Ø45 x 1,5 Ø45 x 1,5 Ø48 x 1,8 50 x 3 kokerframe
 

Garantie

Frame 8 jaar 8 jaar 15 jaar Levenslang*
Beschermrand 2 jaar 2 jaar 5 jaar 5 jaar
Springmat 2 jaar 2 jaar 5 jaar / OptiFlow 6 jaar 6 jaar
Veren 2 jaar 2 jaar 15 jaar 15 jaar
Veiligheidsnet (Staal / overige materialen) 3 jaar / 2 jaar 3 jaar / 2 jaar 5 jaar / 3 jaar n.v.t.
Een keuze kunnen maken?
Trampoline Etan Hi-Flyer Etan Sky-Flyer Etan Premium / PremiumFlat Etan UltraFlat
Etan Sky-Flyer Inground trampoline with enclosure 305 cm / 10ft grey
Verkrijgbaar als
(?) Inground: het trampoline frame wordt op de rand van de gegraven kuil geplaatst. UltraFlat / PremiumFlat: de trampoline wordt volledig gelijkvloers ingegraven.
Beschikbare vormen
(?) Trampolines zijn beschikbaar in verschillende vormen. Ronde trampolines hebben een centraal springpunt waardoor je soepel kan springen. Wanneer je bij rechthoekige trampolines aan een zijde springt krijg je door overspanning van de veer een ‘lanceer effect’ waardoor je gave trucs kan maken. Uiteindelijk komt het neer op persoonlijke voorkeur. Beide vormen beloven optimaal springplezier! 
Rond en rechthoekig Rond Rond en rechthoekig Rechthoekig en vierkant
Beschikbare maten
(?) Trampolines zijn beschikbaar in veel verschillende maten. Oorspronkelijk komen trampolines uit Amerika waardoor deze maten vaak aangegeven worden als Engelse ft. maten. 
244 cm / 305 cm / 366 cm / 427 cm 281 x 201 cm / 310 x 232 cm 305 cm / 366 cm / 427 cm 244 cm / 305 cm / 366 cm / 427 cm 281 x 201 cm / 310 x 232 cm / 380 x 275 cm 198 x 198 cm / 294 x 294 cm / 366 x 366 cm / 198 x 294 cm / 294 x 366 cm / 366 x 414 cm
Prijsklasse
(?) De prijs van de trampolines is vrijwel altijd een weerspiegeling van de kwaliteit, maar dat is niet altijd zo! Om de kwaliteit van een trampoline te bepalen spelen meer aspecten mee. Kijk bij kwaliteit en kom erachter.
€349 – €649 €599 – €799 €599 – €1349 €999 – €2199
Productielocatie
(?) Europese materialen worden over het algemeen getest naar zwaardere normen en is van hogere kwaliteit dan vergelijkbare materialen van Aziatische herkomst.
Azië Europa Europa Europa
Kwaliteit
(?) De kwaliteit van de trampoline wordt bepaald aan de hand van een boel specificaties waaronder; productielocatie, springcomfort, veiligheidsaspecten en kwaliteit van de materialen. Hoe hoger de kwaliteit, des te hoger de levensduur van de trampoline. Wij adviseren daarom altijd om te investeren in een trampoline om de gehele kindertijd met een gerust hart te kunnen springen.
70
Etan Hi-Flyer
75
Etan Sky-Flyer
85
Etan Premium
95
Etan UltraFlat
Springcomfort
(?) Springcomfort is zeer afhankelijk van de springer. Elke springer springt graag op een andere manier. Alle Etan trampolines worden getest op optimaal springcomfort. Zo spring de Etan Hi-Flyer soepel en is perfect voor jonge springers. De Etan Premium springt wat harder en is daardoor geschikt voor alle leeftijden. Tot slot, de Etan UltraFlat springt hard er strak. Een perfecte sprong voor trucs en een serieuzere springer.
Goed Zeer goed Uitstekend Excellent
Kleur
(?) De kleur van de trampoline is natuurlijk helemaal gebaseerd op persoonlijke voorkeur. Toch zien we vaak dat de groene kleur wordt gekozen voor een natuurlijkere tuin en de antraciet grijze kleur in een moderne tuin met veel steen. De keuze laten we aan jou!
 

Trampoline beschermrand

Materiaal beschermrand
(?) PVC staat voor Polyvinyl chloride en is het materiaal waar de buitenkant van een trampoline beschermrand van wordt gemaakt. Chinees PVC is van een lagere kwaliteit dan Duits PVC. Dit wordt gemeten aan de hand van de dichtheid van het materiaal en het gewicht. Zo is het Duitse PVC, dat wordt gebruik voor de Etan Premium en Etan UltraFlat trampolines maar liefst 630 grams. Erg sterk dus!
Chinees PVC Europees PVC 630 grams Europees PVC 630 grams Europees PVC
Breedte x dikte foam (mm)
(?) De breedte maar vooral de dikte van het foam is essentieel om elke val goed op te kunnen vangen. Daarom raden we altijd aan om voor een beschermrand te gaan met een dikte van minimaal 30mm. De kwaliteit van het foam bepaald hoe veilig de rand is en hoe lang deze mee zal gaan.
300 x 30 300 x 20 380 / 410  x 30 340 x 30
Innersleeve
(?) Een innersleeve is een rand van pvc die aan de binnenzijde van de trampoline beschermrand wordt gestikt. De innersleeve zorgt ervoor dat de trampoline springmat en beschermrand vrijwel naadloos in elkaar overlopen. Zo kunnen de handen en voeten van de springer vrijwel niet bij de veren komen.
Nee Nee Ja Ja
 

Trampoline springmat

Materiaal springmat
(?) Springmatten worden gemaakt van PE, polytheen. PE is een kunststof dan makkelijk te vervaardigen is. Zo heb je PE van Aziatische bodem en PE van Europese bodem. PE uit Europa wordt vaak ingekocht onder de naar Permatron. Dit is een hoogkwalitatief PE en heeft een aanzienlijk langere levensduur dan Aziatisch PE. Daarnaast beschikt Permatron over een UV-werende laag die de schade van de zon doet verminderen.
Chinees Permatron Permatron Permatron PVC
Diamond System
(?) Alle Etan Premium en Etan UltraFlat trampoline springmatten beschikken over Etan’s unieke Diamond System. Dit Diamond System vervangt de traditionele ijzeren triangel voor een kunststof triangel met om en om ovale en ronde openingen. Hierdoor wordt de helft van de veren eerst geactiveerd en een fractie van een seconde de andere helft. Zo kan zowel jong als oud soepel springen.
Nee Nee Ja Ja
Flap over veren
(?) Bij alle Etan Premium en Etan UltraFlat trampoline springmatten ligt er een flap, van PE, over de veren. Deze flap zorgt ervoor dat de veren afgedekt zijn en er tijdens het springen niet bij de veren gekomen kan worden.
Nee Nee Ja Ja
Materiaal triangel
(?) Triangels zijn de driehoekige schakels waarmee de trampoline veren aan de trampoline springmat bevestigd worden. Ijzeren triangels hebben door verschillende weersomstandigheden de neiging te gaan roesten. Kunststof triangels daarentegen zijn vorst-, roest- en weersbestendig.
Staal Staal Kunststof Kunststof
 

Trampoline Veiligheidsnet

Aansluiting net
(?) Het trampoline veiligheidsnet kan aansluiten aan de trampoline aan de binnenzijde van de trampoline beschermrand of aan de buitenzijde. De binnenzijde zorgt voor een goed afgesloten springoppervlak. Wanneer het veiligheidsnet aan de buitenzijde wordt bevestigd het je een groter springoppervlak en behoud de beschermrand zijn functie.
Binnenkant rand Binnenkant rand Buitenkant rand N.v.t
Opening
(?) Alle Etan Hi-Flyer netten beschikken over een ristsluiting om het net te openen en te sluiten. De Etan Preium veiligheidsnetten hebben een houtje-touwtje sluiting.
Rits Rits Houtje-touwtje N.v.t
Materiaal palen
(?) Het materiaal dat om de stalen palen en het foam heen zit is PVC. Dit materiaal is hetzelfde materiaal als waarvan de trampoline beschermrand van wordt gemaakt.
PVC Europees PVC Europees PVC N.v.t
 

Trampoline veren

Materiaal veren
(?) Trampoline veren zijn gemaakt van staal. Staal kan gaan roesten indien deze niet goed behandeld zijn. De veren van de Etan Hi-Flyer zijn gecoat in een bad van zink. De veren van Etan Premium en de QuickSpring veren van de Etan UltraFlat hebben zink verwerkt in het staal. Deze kunnen dus met geen mogelijkheid gaan roesten.
Zink gecoate veren Zink geïmpregneerde veren Zink geïmpregneerde veren Zink geïmpregneerde veren
Lengte veren
(?) Langere trampoline veren betekent een diepte, langere en grotere sprong. Hierdoor wordt de sprong soepeler en kan je deze makkelijker controleren. Korte veren daarentegen zorgen voor kortere en strakkere sprong.
17,5 cm 17,5 cm 18 – 22 cm 18 – 22 cm
Type veren
(?) Het type staal dat wordt gebruikt is bepalend voor de kracht van de veren. Daarnaast de manier en hoe strak de veren zijn opgedraaid bepaalt de kracht en snelheid van de sprong. De Etan Hi-Flyer veren zijn soepel opgedraaide veren. De Etan Premium veren zijn wat strakker opgedraaid wat je merkt tijdens de sprong. Tot slot zijn er nog de Etan QuickSpring veren. Deze veren staan bekend om hun extreem snelle terugklap. Dat betekent dat je een snel sprong krijgt met veel kracht. Perfect voor trucs en sprongen.
Etan Hi-Flyer veren Europese Etan Sky-Flyer veren Nederlandse Etan Premium veren Nederlandse Etan QuickSpring veren
 

Trampoline frame

Materiaal frame
(?) De Etan Premium en Etan UltraFlat worden net zoals de Etan Hi-Flyer gemaakt van gegalvaniseerd staal. Galvanisering zorgt ervoor dat het staal niet gaat roesten.
Gegalvaniseerd staal Gegalvaniseerd staal uit Italië Gegalvaniseerd staal uit Italië Gegalvaniseerd staal uit Italië
Dikte frame
(?) Een dikker frame betekent een stevigere constructie en dus een langere levensduur.
Ø45 x 1,5 Ø45 x 1,5 Ø48 x 1,8 50 x 3 kokerframe
 

Garantie

Frame 8 jaar 8 jaar 15 jaar Levenslang*
Beschermrand 2 jaar 2 jaar 5 jaar 5 jaar
Springmat 2 jaar 2 jaar 5 jaar / OptiFlow 6 jaar 6 jaar
Veren 2 jaar 2 jaar 15 jaar 15 jaar
Veiligheidsnet (Staal / overige materialen) 3 jaar / 2 jaar 3 jaar / 2 jaar 5 jaar / 3 jaar n.v.t.
Een keuze kunnen maken?
0
×