Hoe oud moet je zijn voor een trampoline?

‘Hoe oud moet je zijn voor een trampoline?’ wordt ons vaak gevraagd. Over het algemeen, kunnen kinderen vanaf 3 jaar oud al trampolinespringen! Bij een leeftijd van drie of vier, hebben de kinderen al wat ervaring met lopen en rennen en hierdoor hebben ze een betere controle over hun lichaam. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van het kind zelf en zijn/haar motoriek. Sommige kinderen kunnen op hun 3e al heel goed springen, maar er zijn ook kinderen die er op hun 4e nog helemaal niet aan toe zijn. Deze kinderen kunnen al wel oefenen door op de trampoline te lopen, te rollen of te kruipen. Op die manier bouwen ze zelfvertrouwen op en raakt het lichaam gewend om in evenwicht te blijven en oefenen ze hun coördinatie.

Uiteraard kan je meer doen op een trampoline dan alleen springen. Wat kan je allemaal doen op een trampoline? Hier een rijtje ideeën waardoor je jouw trampoline super multifunctioneel maakt:

  • Hebben jullie trek na al dat springen? Ga gezellig picknicken op de trampoline
  • Heb je een trampoline met veiligheidsnet? Dan maak je makkelijk een hut/fort van de trampoline. Gooi wat dekens over het net heen en je hebt je eigen kasteel waar je in kunt spelen.
  • Ga op avontuur en kampeer in eigen tuin! Pak kussens en dekens en slaap op de trampoline. In de avond kan je kijken naar de sterren, spot jij de Grote Beer?
0
×