Waar plaats je een trampoline?

De trampoline, een musthave voor in jouw tuin! Of je trampoline nou in de voortuin of achtertuin staat, het kan allemaal. Maar waar in de tuin plaats je een trampoline? Dit is uiteraard afhankelijk van de indeling van jouw tuin en hoe groot jouw tuin is.

  • Heb je een groot grasveld waar de kinderen op spelen, dan is het leuk om de trampoline in te laten graven op het grasveld. Zo wordt de trampoline één met de tuin en springen de kinderen van de ene naar de andere leuke bezigheid.
  • Heb je een kleinere tuin, die lang en smal is? Dan is een rechthoekige trampoline perfect omdat je deze makkelijk in een hoek neer zet. Let wel op dat je ruimte overhoudt naast de trampoline of neem een trampoline met net.

Hoe ver moet de trampoline van de muur of schutting staan?

Om zo veilig mogelijk te kunnen springen, raden wij je aan om minimaal 2 meter rondom de trampoline vrij te houden en minimaal 3 meter boven de trampoline. Ben je van plan de trampoline in de hoek van je tuin te zetten, tegen een muur of schutting aan? Zet de trampoline dan niet direct tegen de muur of schutting aan, maar houdt er wat ruimte tussen. Op die manier heb je een kleinere kans op ongelukken. Heb je deze ruimte niet? Dan raden we een veiligheidsnet aan zodat de kinderen opgevangen worden in plaats tegen muur aan vallen. Een andere optie is om de ruimte rondom de trampoline te verzachten en obstakels te verwijderen.

0
×