Welke trampoline kopen?

De trampoline die je wilt gaan kopen moet aan een aantal eisen/kenmerken voldoen. De veiligheid van je kinderen uiterst belangrijk en wil je een veilige trampoline in de tuin hebben. Een veilige trampoline staat voor hoge kwaliteit, excellente materialen en veilige eigenschappen. Wij sommen ze voor je op:

  • Alle Etan trampolines hebben een Foot Protection System door middel van een innersleeve aan de beschermrand of een veiligheidsnet wat aan de springmat bevestigd is. Hierdoor is de kans ontzettend klein dat handen of voeten bij de veren komen.
  • Een trampoline met veiligheidsnet zorgt ervoor dat jouw kinderen altijd opgevangen worden. Ideaal voor kleine kinderen die nog niet zoveel ervaring hebben. Hebben jouw kinderen ervaring met trampolinespringen en is een veiligheidsnet niet nodig? Ga dan voor een PremiumFlat trampoline of UltraFlat trampoline. Dit is een gelijkvloerse trampoline waar een veiligheidsnet niet nodig is.
  • Een ander belangrijk aspect van de trampoline veiligheid is de trampoline beschermrand. Dit moet een dikke rand zijn om eventuele vallen op te vangen.

De aanschaf van een trampoline is een investering en daarom is het essentieel om te kijken naar de garantie van de trampoline die jij op het oog hebt. De garantietermijn geeft namelijk de kwaliteit aan van een trampoline. Zo hebben je kinderen (en jij) jarenlang plezier!

Welke trampoline kiezen?

De keuze van jouw toekomstige trampoline is afhankelijk van jouw wensen, de tuin en jouw kinderen. Er zijn veel verschillende modellen en soort trampolines, waardoor je jezelf een aantal vragen moet stellen.

  1. Een van deze vragen is welke vorm trampoline je wilt. Bij Etan Trampolines hebben we ronde trampolines, rechthoekige trampolines en vierkante trampolines verkrijgbaar. Een ronde trampoline is klassiek en heeft één centraal springpunt. Hierdoor blijf je op dezelfde plek springen en krijg je krachtige sprongen. Ga je voor een ronde trampoline, houdt er dan wel rekening mee dat er best wat ruimte verloren gaat in vergelijking met een rechthoekige of vierkante trampoline. Daarentegen, kan je deze loze ruimte gebruiken voor mooie bloemen of struiken. Een vierkante en rechthoekige trampoline hebben geen centraal springpunt, wat betekent dat je ‘gelanceerd’ kan worden naar de andere kant van de trampoline. Ideaal voor hoge sprongen en de gaafste trucs! Bovendien, zet je een rechthoekige trampoline makkelijk in de hoek van de tuin waardoor de trampoline minder ruimte in beslag neemt.
  2. Een ander belangrijk onderdeel van je keuze is het trampoline model. Wil je een gat graven in de tuin of heb je liever een opstaande trampoline die je kunt verplaatsen?
  3. Wil je een trampoline met of zonder veiligheidsnet? De Etan gelijkvloerse trampolines zijn volledig ingegraven en hebben geen veiligheidsnet nodig. Hierdoor kan je de trampoline mooi één maken met de tuin en kijk je niet tegen een veiligheidsnet aan. Heb je nog jonge kinderen en wil je dat al hun vallen opgevangen worden, ga dan voor een inground of opstaande trampoline met veiligheidsnet.

Wat is de diameter van een trampoline?

Populaire trampolines zijn een trampoline 305 cm en een trampoline 12ft. Deze maat in cm of ft. geeft de diameter van een ronde trampoline aan. De diameter van een trampoline wordt gemeten vanaf de twee buitenste punten van de trampoline, de buitenmaat. Hierbij wordt altijd gemeten van de ene buitenkant van het frame tot de andere buitenkant van het frame.

0
×