Hoe maak je een trampoline beschermrand schoon?

 In Niet gecategoriseerd

Het schoonmaken van je trampoline beschermrand is een klusje wat regelmatig moet gebeuren om de levensduur van het randkussen te verlengen. Vaak wordt dit over het hoofd gezien en dat is voor ons een goede reden om je eens uit te leggen hoe je jouw beschermrand het beste schoonmaakt. Het niet schoonmaken van de rand kan namelijk leiden tot vuilophoping, met als gevolg een kortere levensduur. De kans dat de rand op den duur vervangen moet worden is dan stukken groter, een kostenpost die iedere ouder liever zo lang mogelijk uitstelt.

De grootste fout die begaan wordt bij het schoonmaken van je trampoline beschermrand is dat er veelal allesreiniger of schoonmaakmiddelen gebruikt worden. Gebruik dit absoluut niet! Ik herhaal: gebruik dit absoluut niet! Door het gebruik van allesreiniger of schoonmaakmiddelen wordt de UV-werende laag van de rand aangetast. Deze laag zorgt ervoor dat de trampoline beschermrand niet verhard wordt door de zon. Het is dus erg belangrijk om de UV-werende laag niet te beschadigen. We raden je aan om groene zeep of lauw water te gebruiken tijdens het schoonmaken.

Zorg er ook voor dat je gaat voor kwaliteit in plaats van gemak. Door de rand eens in de zoveel tijd grondig schoon te maken voorkom je dat je vaker met dit klusje bezig hoeft te zijn. Besteed dus tijd en aandacht aan de reiniging. Vergeet niet om goed schoon te maken tussen de segmenten van de rand, daar ontstaat namelijk vaak vuilophoping. Wil je het nu helemaal goed doen? Droog na het schoonmaken vooral tussen de segmenten nog even goed na om vochtophoping tegen te gaan. Als dit allemaal zorgvuldig gedaan wordt behoud je de kwaliteit van de trampoline beschermrand.

Mocht je vogelpoep zien liggen op je trampoline randkussen of trampoline springmat, zorg er dan voor dat je dit snel reinigt. De vogelpoep brengt zurigheid met zich mee en deze zurigheid tast het materiaal aanzienlijk aan. Hierdoor is de kans op slijtage (en uiteindelijk vervanging) een stuk groter! Wees dus alert en grijp tijdig in.

We hopen je zo voldoende geïnformeerd te hebben over het schoonmaken van je beschermrand. Mocht je nog vragen hebben of wil je graag nog wat extra advies? Neem dan contact met ons op en onze deskundigen staan klaar om je van passend advies te voorzien.

Recommended Posts
0
×