Trampoline beschermhoes, wat is het precies?

 In Trampoline accessoires

Wanneer je een trampoline aanschaft verwacht je dat deze vele jaren kan blijven staan. Toch kun je soms van de koude kermis thuiskomen als je de trampoline niet goed onderhoudt. Door de wisselende weersomstandigheden is het extra belangrijk dat je zeer zorgvuldig omgaat met de verzorging van je trampoline. Een essentiële factor bij dit onderhoud is de trampoline hoes. En uiteraard hebben wij van Etan de beste trampoline hoezen voor jou!

De trampoline beschermhoes van Etan Trampolines verlengt de levensduur van je trampoline en is beschikbaar voor zowel de ronde inground trampolines als rechthoekige trampolines. Zorg ervoor dat je altijd goed kijkt naar de juiste maat van jouw trampoline. Wanneer je een afdekhoes koopt die te groot is kan er wind onder slaan en hierdoor kan je trampoline van zijn plek getild worden of wegwaaien.

Er zijn twee kleuren beschermhoezen: transparant en grijs. Onze grijze trampoline afdekhoes is gemaakt van hoogwaardig PVC en is UV-bestendig. Daarnaast beschermen beide beschermhoezen je tegen vocht, vuil en aanslag in de donkere dagen. In alle hoezen zit, in het midden, een gat voor de beluchting en om het water af te kunnen voeren. Het kan namelijk zijn dat er een heleboel vocht in de grond zit of verzamelt onder je trampoline. Deze hoge luchtvochtigheid heeft een negatieve werking op het PVC (het materiaal waar de trampoline beschermrand van wordt gemaakt), Permatron en de naden van jouw trampoline beschermrand.

Je bevestigt de Etan trampoline beschermhoes door de haakjes over de toprail van het trampoline frame te trekken en ze vast te maken aan de trampoline veren. Sla vervolgens de flap van de hoes eroverheen en trek de hoes strak. De haakjes blijven zo beschermt tegen de weersomstandigheden. Klinkt als een makkelijk klusje toch?

Let wel op: als je de beschermhoes te lang laat liggen kan er vochtophoping ontstaan. Hierdoor kan de trampoline springmat schimmelen, bros worden en uiteindelijk gaan scheuren. Dit voorkom je door de trampoline beschermhoes één keer per twee weken eventjes van de trampoline af te halen.

Als laatste hebben we nog passende antwoorden op twee veelgestelde vragen:

• Wat als er sneeuw valt en op mijn trampoline blijft liggen? Veeg de sneeuw dan z.s.m. weg, anders komt er te veel gewicht op de hoes.

• Mijn trampoline staat regelmatig vol in de zon, welke trampoline hoes kan ik dan het beste aanschaffen? Neem dan onze grijze beschermhoes, deze heeft een UV-werende laag. Zo is je trampoline extra goed beschermt.

Wil je nog meer informatie over hoe je jouw trampoline goed onderhoudt in de koudere dagen? Check dan onze blogpost!

Recommended Posts
0
Etan trampoline mood photo
×