Hoe onderhoud ik mijn trampoline tijdens de koudere dagen?

 In Trampoline tips

Springen kun je het hele jaar door, zelfs met sneeuw en wind! Maar met de koudere maanden in zicht is het goed om wat extra aandacht te geven aan het onderhouden van jouw trampoline, zodat je nog langer springplezier kunt beleven.

 

Hoe maak ik de trampoline schoon?

Met stoffer en blik veeg je het grootste vuil van de trampoline, waarna je met warm (niet heet) water en een schoonmaakdoek de trampoline schoonmaakt. Hiermee zorg je ervoor dat schimmels, vlekken of het weer geen permanente schade maakt. Vlekken in de trampoline kunnen bijvoorbeeld ontstaan door stuifmeel van bomen, bloemen en struiken, vogelpoep en vochtophopingen bij langdurige regenbuien. Je mag hierbij geen schoonmaakmiddelen, behalve groene zeep, gebruiken omdat je hiermee het materiaal van de trampoline kunt beschadigen. Hierna maak je de trampoline het beste droog.

Tijdens het schoonmaken kun je ook meteen tegelijkertijd een check-up doen van je trampoline. Zitten alle trampoline onderdelen nog goed vast? Zijn de trampoline veren en ringen nog goed gekoppeld aan de springmat? Door je trampoline regelmatig te checken voorkom je dat er schade onopgemerkt blijft en ernstiger wordt.

 

Hoe bescherm ik de trampoline?

In de koudere maanden vallen er veel bladeren, regen of zelfs sneeuw. Je zou de trampoline kunnen afbreken en opbergen, maar dit hoeft niet! Met een trampoline beschermhoes kun je jouw trampoline goed beschermen tegen regen en vuil. Deze trampoline hoes gaat over de trampoline beschermrand, de veren en de trampoline springmat, zodat je gehele trampoline beschermd wordt. Hiernaast zijn de beschermhoezen UV-bestendig. Door het gebruik van een beschermhoes gaat jouw trampoline een stuk langer mee!

In het midden van de trampoline beschermhoes zit een gat zodat er geen waterophoping ontstaat. Toch kun je het beste bij veel sneeuw of water op de hoes deze eraf vegen, zodat de veren niet zullen uitrekken of slijten van het gewicht. Dit kan het beste gedaan worden met een bezem. Doe dit niet met een schep, anders kun je de trampoline springmat beschadigen.

Het is aan te raden om de hoes niet langer dan drie weken op de trampoline te laten liggen om schimmel en vochtplekken te voorkomen.

 

Hoe veranker ik de trampoline voor een storm?

Tijdens de koudere dagen heb je meer kans op dat een rukwind jouw trampoline weg kan blazen. Met een trampoline verankeringsset kun je ervoor zorgen dat dit niet gebeurt. De ondergrond waar de pin in gedraaid wordt is belangrijk voor houvast. De verankeringsset in kleigrond is bijvoorbeeld steviger dan in zandgrond

 

Hoe maak ik kleine reparaties aan mijn trampoline?

Wanneer je bij het checken van je trampoline een gaatje in je springmat ontdekt, kun je deze zelf repareren met de trampoline reparatieset. Let hierbij wel op dat het gaatje niet groter dan een twee euro muntstuk kan zijn, om de veiligheid van de springer te blijven garanderen. Bij twijfel kun je altijd contact met ons opnemen en een foto van het gat sturen. Als je liever wilt dat je trampoline springmat door een professional wordt gerepareerd, ga je naar de reparatie service pagina.

Heb je nog vragen of kun je advies gebruiken over het onderhoud van jouw trampoline? Neem contact met ons op via 0411748005 of via info@etantrampolines.com .

Recommended Posts
0
Etan Premium Gold trampoline mood photo
×