Welke trampoline is het veiligst?

Uiteraard wil je als ouder voor je kind de veiligste producten en dus ook een veilige trampoline. Maar hoe meet je de veiligheid van een product? Bij Etan Trampolines staat veiligheid op nummer 1 en dit zie je terug in onze trampolines. Etan’s trampolines zijn gemaakt in de eigen productiefaciliteit in het hart van Europa, Bosnië en Herzegovina, volgens Europese productiestandaarden en veiligheidsstandaarden. Zo zijn de veren beveiligd voor handjes en voetjes door middel van een extra flap aan de springmat en een innersleeve aan de beschermrand of door een intern veiligheidsnet. Daarnaast bevat de trampoline beschermrand een dik foam voor een goede valdemping.

Tips voor veilig trampolinespringen

  • Ga voor Europese kwaliteit en veiligheid
  • Zorg voor voldoende ruimte rondom de trampoline
  • Graaf de trampoline in de grond
  • Spring op een trampoline met veiligheidsnet
  • Controleer regelmatig de trampoline en vervang waar nodig

Trampoline met of zonder veiligheidsnet

Een trampoline met veiligheidsnet of zonder veiligheidsnet? Beide vormen trampolines zijn veilig maar wel op verschillende manieren. Zo mogen een opstaande trampoline en een inground trampoline enkel verkocht worden met veiligheidsnet omdat deze boven de grond uitkomen. Hierdoor bestaat de kans op een ongelijke botbreuk. Een gelijkvloerse trampoline, ook wel bekend als een flatground trampoline, mag wel zonder veiligheidsnet verkocht worden. Dit is een volledig ingegraven trampoline en hierdoor bestaat de kans op een ongelijke botbreuk niet. Daarnaast vangt de beschermrand ook een val op en kun je voor extra veiligheid altijd een veiligheidsnet toevoegen.

Wil je alle zekerheid, ga dan voor een trampoline veiligheidsnet en je weet zeker dat de kinderen niet buiten de trampoline vallen. Let wel op, dat ongelukjes en vallen op de trampoline zelf nog wel kunnen voorkomen.

ingraafservice-zijaanzicht-trampoline-compleet-2
Rechthoekige trampoline met net in open veld
0
×