Wat is beter? Een ronde of een rechthoekige trampoline?

Een ronde trampoline is niet beter dan een rechthoekige trampoline en andersom. Beide zijn even goed, maar de manier van springen is net iets anders. Het gaat dus meer om persoonlijke voorkeur en waar je kinderen behoefte aan hebben. Een ronde trampoline is klassiek van vorm en is voor jong en oud ideaal om op te springen. Een rechthoekige trampoline is moderner en past makkelijk in de hoek van je tuin. Kies jij voor een rechthoekige trampoline? Ontdek welke maat rechthoekige trampoline je nodig hebt en in jouw tuin past! Lees hier meer waarom een rechthoekige trampoline goed bij jou past en hoe je een rechthoekige trampoline ingraaft.

De verschillen tussen een ronde en een rechthoekige trampoline

Hoe je springt op een ronde of rechthoekige trampoline verschilt en is afhankelijk van een aantal zaken.

Ronde trampoline Rechthoekige trampoline
Manier van springen Je springt in het midden van de trampoline doordat de veren naar 1 punt wijzen. Maak je een hoge sprong of truc, dan kom je altijd op dezelfde plek terug. Overal op de trampoline spring je fijn en je blijft niet op 1 plek. Ideaal voor het doen van salto’s en andere trucs, vanwege het lanceereffect.
Plaats in de tuin Past goed in grote tuin met ruimte voor een trampoline. Perfect voor kleinere en stadstuinen. Makkelijk in een hoek van de tuin te plaatsen.
Ruimte rondom de trampoline Met een ronde trampoline krijg je te maken met loze ruimte rondom de trampoline. Vul dit op met leuke bloemen of planten. Een rechthoekige trampoline creëert geen loze ruimte door de hoeken. Je plaatst makkelijk iets naast de trampoline. Let wel op dat je genoeg ruimte tussen de twee objecten houdt.
Vorm van de trampoline Klassieke en gezellige vorm. Voor de moderne en strakke tuinen. Oefen je trucs zoals een pro, professionele atleten springen altijd op rechthoekige trampolines!
Veiligheid Vanwege het centrale springpunt, een veilige trampoline voor de jonge kinderen. Klaar voor een uitdaging? Benut de gehele springmat en spring van de ene kant naar de andere kant. Maak extra veilig met een net!
0
×