Wat is beter? Een ronde of een rechthoekige trampoline?

Een ronde trampoline is niet beter dan een rechthoekige trampoline en andersom. Beide zijn even goed, maar de manier van springen is net iets anders. Het gaat dus meer om persoonlijke voorkeur en waar je kinderen behoefte aan hebben. Een ronde trampoline is klassiek en is voor jong en oud ideaal. Een rechthoekige trampoline is moderner en past makkelijk in de hoek van je tuin.

De verschillen tussen een ronde en een rechthoekige trampoline

Hoe je springt op een ronde of rechthoekige trampoline verschilt. Dit komt door de manier van hoe de veren tegenover elkaar staan. Zo staan de veren van een ronde trampoline allemaal recht tegenover elkaar en wijzen ze naar één punt. Dit punt is tevens het middelpunt van de trampoline springmat en betekent dus ook dat je daar het fijnste springt. Maak je een hoge sprong of doe je een truc, dan kom je altijd op dezelfde plek terug.

Bij een rechthoekige en vierkante trampoline staan de veren net iets anders door de hoeken van de trampoline. Wanneer je springt in een van de hoeken, moeten de veren verder uitrekken en komen harder terug. Hierdoor bestaat er een soort lanceereffect en verplaats je een beetje van je plek. Dit is juist perfect als je salto’s en andere trucs wilt doen. Bovendien, springen professionele atleten ook altijd op rechthoekige trampolines.

0
×