Hoe groot moet een trampoline zijn voor 2 personen?

Bij Etan Trampolines raden we altijd aan om met één persoon tegelijk op een trampoline te springen. Op die manier kunnen er geen ongelukken gebeuren waarbij je tegen iemand anders aanbotst. Zo spring je veilig en verantwoord. Toch springen kinderen vaak met vriendjes of vriendinnetjes tegelijkertijd. Als dit gebeurt, moet er rekening gehouden worden met het maximale gebruikersgewicht van de trampoline en de grootte van de trampoline.

  • Het maximale gebruikersgewicht verschilt per trampoline en dit heeft te maken met de oppervlakte van de springmat en de lengte en kwaliteit van de veren. Dit betekent dus niet automatisch dat een kleine trampoline een lager maximaal gebruikersgewicht heeft dan een grotere trampoline. Je kunt het beste kiezen voor een trampoline met een gebruikersgewicht van 100 kg of 150 kg. Zo ben je er zeker van dat de trampoline het gewicht van 2 personen of 2 volwassenen aan kan en zal de trampoline langer meegaan.

Naast dat het maximale gebruikersgewicht belangrijk is, is het ook belangrijk om een groot springoppervlak te hebben. Hierdoor kunnen de kinderen vrij springen zonder telkens tegen elkaar aan te komen en de kans op ongelukken is kleiner.

  • Kies dus voor een zo groot mogelijke trampoline om de kans op ongelukken zo klein mogelijk te houden. Houd hierbij wel de leeftijd van je kinderen in de gaten, want een kind jonger dan 6 jaar springt niet zo goed op een grote trampoline van 427 cm. Dit komt omdat er veel lucht onder de trampoline weg moet. Is dit het geval bij jouw huidige trampoline, ga dan voor een OptiFlow springmat. Dit is een springmat met een open structuur waardoor het springen veel makkelijker gaat. Door deze springmat kan de trampoline weer gebruikt worden en kunnen de hoogste sprongen gemaakt worden!
  • Welke maat trampoline voor 2 personen? Ga voor een ronde trampoline 305 cm of een rechthoekige trampoline 310 x 232 cm óf groter. Op deze trampolines zit een hoog gebruikersgewicht en is het springoppervlak groot genoeg voor 2 personen!
0
×