Is trampolinespringen slecht voor je gewrichten?

 In Niet gecategoriseerd

Als je aan trampolinespringen denkt, dan denk je al snel aan kinderen die lekker in de frisse lucht aan het springen zijn en leuke spellen spelen. Toch is trampolinespringen ook een hele workout! Zo verbrand je met een half uur trampolinespringen meer calorieën dan met hardlopen. Afhankelijk van je lichaamsgewicht verbrand je met trampolinespringen 10 tot 15 procent meer calorieën dan met hardlopen. Had je niet gedacht toch?

Trampolinespringen heeft dan ook vele gezondheidsvoordelen. Meer weten over deze gezondheidsvoordelen? Bekijk dan onze andere blogpost. Een vraag die bij veel mensen opkomt als het gaat over trampolinespringen en gezondheid is of trampolinespringen slecht is voor je gewrichten. Een antwoord op die vraag gaan we je in deze blogpost geven!

Het hele simpele antwoord op deze vraag is: nee, trampolinespringen is niet slecht voor je gewrichten. In tegendeel zelfs! Bij lichaamsbeweging op een harde ondergrond, zoals bijvoorbeeld rennen en springen hebben de wervelkolom, botten en gewrichten best wat te verduren. Op de lange termijn kunnen hier hevige pijnklachten van ontstaan en heeft de goedbedoelde lichaamsbeweging toch negatieve gevolgen.

Met het springen op de trampoline vermindert de impact op de wervelkolom en gewrichten met maar liefst 90 procent in vergelijking tot de lichaamsbeweging op harde ondergrond! Zo voorkom je onnodige blessures en pijntjes en train je veilig en met veel plezier. Trampolines worden dan ook veelal gebruikt voor het herstelproces van sporters na operaties of ernstige blessures. We snappen dat het prettig kan zijn om de negatieve gevolgen van lichaamsbeweging te vermijden. Wij raden daarom aan om te gaan trampolinespringen! Daarnaast maakt springen op een ingegraven trampoline of een opstaande trampoline maakt geen verschil. Ben je al overtuigd? Wij tenminste wel!

We kunnen dus stellen dat trampolinespringen absoluut niet schadelijk is voor je gewrichten, sterker nog: het is juist goed voor je gewrichten! Daarbij, wat is er nou leuker dan in de buitenlucht een stevige workout te doen op je trampoline?

Heb je nog geen trampoline en wil je deze aanschaffen? Bekijk dan ons assortiment op onze site. Heb je vragen of wil je graag advies bij je keuze? Schroom dan niet om onze klantenservice te contacteren. Zij zullen je dan voorzien van deskundig en passend advies.

Recent Posts
0
Etan hi-flyer inground trampoline  with safety net
×