Trampolines: het verschil tussen Europese en Aziatische productie

 In Niet gecategoriseerd

De vraag naar trampolines blijft stijgen en in vele tuinen zul je er al eentje zien liggen. Zo op het oog zien vrijwel alle trampolines er hetzelfde uit en zie je als leek niet direct de verschillen. Toch is elke trampolinelijn uniek. Elke trampoline heeft zijn eigen pro’s en con’s en ook in de kwaliteit zit veel verschil. Vandaag maken we een vergelijking tussen Europees en Aziatisch geproduceerde trampolines.

Kwaliteits- en productiestandaarden

Een trampoline is net een auto, het uiterlijk kan nog zo mooi zijn, het innerlijk moet goed functioneren! Vrijwel alle trampolines worden tegenwoordig geïmporteerd vanuit Azië. Zo kan de Europese consument een relatief goedkope trampoline op de kop tikken. Toch is dit niet altijd de beste keuze. Bij de productie van trampolines in Azië wordt vooral gekeken naar de productiekosten – deze moeten zo laag mogelijk blijven zodat ze ook goedkoop de deur uit kunnen. Hierbij wordt de kwaliteit helaas erg achtergesteld. Het is natuurlijk niet zo dat bij Aziatisch-geproduceerde trampolines na drie keer springen deze helemaal uit elkaar valt, maar de kwaliteit is toch een stuk minder dan bij Europees geproduceerde trampolines. Waar zitten deze verschillen dan?

Europese productie betekent dat er geproduceerd wordt volgens Europese productiestandaarden en dat er gebruik wordt gemaakt van Europese materialen. Naast dat dit een duurzame manier van werken is, komt het de kwaliteit van de trampoline ook ten goede. Win-win!

Europese materialen

Hierboven benoemde we al even de Europese materialen die er gebruikt worden bij productie binnen Europa. Dit hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn. Binnen Etan is dit echter wel degelijk het geval – zo bevatten onze Etan Premium trampolines bijvoorbeeld staal uit Italië en sterk Duits PVC. De garantietermijnen bij onze Premium lijn liegen er dan ook niet om. Zo ontvang je 15 jaar garantie op het trampoline frame en de trampoline veren, 10 jaar op het staal van het trampoline veiligheidsnet en 5 jaar op de trampoline beschermrand en trampoline springmat. Dit laat zien dat we binnen Etan vertrouwen hebben in de kwaliteit van onze trampolines.

Logistieke voetafdruk

Naast alle kwaliteitsverschillen is ook de logistieke voetafdruk iets om over na te denken. Haal je trampolines uit Azië dan worden deze vaak via het water naar Europa verscheept. Een enorm lange weg! Natuurlijk is elke manier van transport niet geheel duurzaam, maar door te produceren in Europa verklein je de logistieke stempel enorm. Kortere afstanden, geen scheepvaart en geen luchtvaart.

Om te zeggen dat je dief van je eigen portemonnee bent als je een Aziatisch geproduceerde trampoline koopt gaat wat ver. Toch ligt de waarheid dichterbij dan je misschien zult denken. Import uit Azië is tegenwoordig erg prijzig. Wist je bijvoorbeeld dat dit sinds 2020 ruim 10x zo duur is geworden? Aangezien vele trampoline aanbieders toch willen blijven verkopen zit er niks anders op dan de dure transport op de koop toe te nemen en toch trampolines naar Europa te halen. Deze centen moeten ook terugverdiend worden. Aanbieders zullen dus altijd deze extra kosten ook terug laten komen in de verkoopprijs van de trampoline. Je betaalt dus niet voor extra kwaliteit, maar voor hele andere zaken.

Met Europese productie voorkom je dit probleem en laat je de klant betalen waar ze ook daadwerkelijk voor willen betalen: kwaliteit!

Etan’s eigen fabriek in Bosnië-Herzegovina

Etan produceert trampolines in haar eigen fabriek in het hartje van Europa, Bosnië en Herzegovina. In deze productiefaciliteit werken dagelijks vele mannen en vrouwen met de hand aan de trampolines. Naast de eerder genoemde productiestandaarden valt onze productie dan ook zeker geen massaproductie te noemen. Er wordt met aandacht en vakmanschap gewerkt aan de trampoline die wellicht binnenkort bij jou in de tuin staat.

De reden dat Etan in 2014 in Bosnië en Herzegovina is gaan produceren is makkelijk uit te leggen. In de jaren ’90 heeft dit land namelijk te maken gehad met een enorme burgeroorlog. Een oorlog waar momenteel nog steeds de gevolgen van te zien zijn. Met onze productiefaciliteit willen we mensen helpen. Etan biedt haar werknemers een baan met Westers salaris en educatie. Zo kunnen verschillende Bosnische families een stabiele toekomst opbouwen.

We hopen je op deze manier goed geïnformeerd te hebben over de verschillen tussen Europese en Aziatische productie. Heb je nog meer vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij vertellen je graag meer over onze Europese productie en al onze trampolinelijnen.

Recent Posts
0
Etan trampoline mood photoEtan trampoline beschermhoes rechthoekig zwart
×