5 Tips om jouw trampoline winterklaar te maken!

 In Niet gecategoriseerd

De zomer is alweer een tijdje voorbij en ondanks dat je het hele jaar door op de trampoline kunt springen, bewaar je die energie misschien liever tot de lente weer aanbreekt. Om ervoor te zorgen dat jouw trampoline de wintermaanden goed doorkomt hebben wij van Etan Trampolines 5 tips voor jou om jouw trampoline winterklaar te maken.

VERANKER DE TRAMPOLINE GOED AAN DE GROND

In de koudere maanden is er meer kans op extreme weersomstandigheden. En dus is het logisch op jouw trampoline hier goed tegen de beschermen. Om ervoor te zorgen dat je jouw trampoline na een hevige storm niet bij de buren op hoeft te halen is het belangrijk om de trampoline goed te verankeren. Dit kan met bijvoorbeeld spanbanden, maar ook met de Etan trampoline verankeringsset. Zo zorg jij ervoor dat de trampoline op de juiste plek blijft staan.

GEBRUIK EEN TRAMPOLINE BESCHERMHOES

Om ervoor te zorgen dat jouw trampoline niet vol komt te liggen met takken en ander vuil is het belangrijk om een trampoline beschermhoes over de trampoline te leggen. Bij Etan Trampolines hebben we verschillende trampoline beschermhoezen die op elk merk trampoline kunnen. Zorg wel dat je de juiste maat uitkiest! De hoezen van Etan Trampolines hebben een gat in het midden. Zo blijft het water dat er in de koudere maanden valt niet op de hoes liggen, maar stroomt het via het gat door de trampoline springmat heen.

VEEG DE TRAMPOLINE REGELMATIG SCHOON

Met of zonder trampoline beschermhoes, het schoonvegen van de trampoline is essentieel. Zorg ervoor dat takken, grote hoeveelheden bladeren en sneeuw niet lang op de trampoline blijven liggen. Zo verleng je de levensduur van de trampoline en kunnen de kinderen extra lang genieten van maximaal springplezier! Zeker bij een dik pak sneeuw is het belangrijk dat dit snel van de trampoline afgeveegd wordt. Je wil niet dat de trampoline springmat voor lange tijd topzwaar blijft.

DEMONTEER HET TRAMPOLINE VEILIGHEIDSNET

Als je zeker weet dat er een langere periode niet op de trampoline gesprongen gaat worden is het een goed idee om het trampoline veiligheidsnet te demonteren. Zeker bij hevige wind wil er nog wel eens schade aan het trampoline veiligheidsnet ontstaan. Door het net te demonteren ben je deze schade voor. Daarnaast kun je door het demonteren van het trampoline veiligheidsnet een trampoline beschermhoes over de trampoline leggen. Win win!

VERZORG DE TRAMPOLINE BESCHERMRAND GOED

Mocht je nog geen trampoline beschermhoes gebruiken dan is het belangrijk dat je af en toe omkijkt naar de trampoline beschermrand. Is deze vies? Maak deze dan goed schoon. Als het randkussen lang vies is heb je de kans dat dit in de rand zelf gaat vreten. Maak daarom de beschermrand goed schoon met lauw/warm water en een doek. Gebruik absoluut geen chemische middelen! Dit is ten strengste verboden bij het schoonmaken van het randkussen.

Nu je deze 5 tips hebt gelezen kun jij ervoor zorgen dat jouw trampoline winterklaar wordt. Want zeg nou eerlijk, we willen toch allemaal zo lang mogelijk genieten van de trampoline?

Mocht je nog vragen hebben over het onderhouden van je trampoline? Of vraag je jezelf af wat je nog meer kan doen om jouw trampoline volledig winterklaar te maken? Schroom dan niet om onze klantenservice te contacteren.

Recent Posts
0
Rechthoekige trampoline met net in open veld
×