Wat is het verschil tussen een inground trampoline en een flatground trampoline?

 In Niet gecategoriseerd

Trampolines zijn er in vele verschillende soorten en maten. Zo heb je ovale, ronde en rechthoekige trampolines en kun je ook nog kiezen tussen een opstaande trampoline, een inground trampoline en een flatground trampoline. Tegenwoordig is de keuze zo ruim, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wat we de laatste jaren zien is dat de ingegraven trampolines steeds populairder worden. Het design van de tuin wordt alsmaar belangrijker en een ingegraven trampoline lijkt voor veel mensen de voorkeur te genieten doordat het zicht in de tuin minimaal beperkt wordt. Vandaag duiken we wat dieper in de ingegraven trampolines, want wat is eigenlijk het verschil tussen een inground trampoline en een flatground trampoline?

Het grootste verschil tussen een inground en een flatground trampoline is eigenlijk erg simpel. Een inground trampoline komt nog ongeveer 30 centimeter boven het maaiveld uit, terwijl een flatground trampoline volledig gelijkvloers is. Ondanks dat dit antwoord kort maar krachtig is, zitten er nog aardig wat haken en ogen aan. De wetgeving omtrent inground trampolines is namelijk sinds januari 2021 veranderd.

Dat zit zo: inground trampolines steken, zoals al gezegd, net boven het maaiveld uit. Hierdoor worden dit soort trampolines gezien als ‘opstaande trampolines’. De val die een kind kan maken vanaf zo’n trampoline kan lelijke breuken opleveren. Vooral de langere botten lopen hierbij een gevaar – denk hierbij aan de onderarm en het scheenbeen. Het is dan ook sinds 1 januari 2021 verplicht om deze inground trampolines, net als opstaande trampolines, met een trampoline veiligheidsnet te verkopen. Hierdoor zul je zien dat er vrijwel geen inground trampolines zonder trampoline veiligheidsnet meer te verkrijgen zijn. Een gelukje: voorraad die bedrijven nog hadden liggen mocht nog verkocht worden. Hierdoor konden wij van Etan Trampolines nog enkele inground trampolines zonder net aanbieden.

Bij een flatground trampoline ligt dit anders. Trampolines die volledig gelijkvloers zijn hoeven volgens de wet nog niet met een trampoline veiligheidsnet verkocht te worden. De commissie is hier nog druk over aan het discussiëren. Dit ziet de consument ook als een groot voordeel. De trampoline valt zo minder op in de tuin en belemmerd dus niet het zicht. De consument is wel zelf verantwoordelijk voor een val dempende ondergrond langs de trampoline. Dit allemaal om de kans op lelijke blessures te verminderen.

Binnen Etan Trampolines betekent dit dat wij onze inground Etan Sky-Flyer trampolines en inground Etan Premium trampolines tegenwoordig inclusief trampoline veiligheidsnet moeten verkopen. Onze Etan PremiumFlat en Etan UltraFlat trampolines kunnen we zonder net aanbieden. Voor ieder wat wils.

Buiten het trampoline veiligheidsnet om zijn er nog enkele verschillen. Zo wordt bij een inground trampoline het trampoline frame op de rand van de kuil gezet, terwijl bij een flat to the ground trampoline het frame mee wordt ingegraven. Daarnaast is de luchtdoorstroming anders. Bij een inground trampoline wordt de lucht aan de zijkant weggedrukt – dat is het deel van ongeveer 30 centimeter, wat komt doordat het frame op de rand van de kuil staat. Bij een flatground trampoline moet de lucht weggedrukt worden via de trampoline springmat. De springmatten van onze flatground trampolines hebben een open structuur. Hierdoor kan de lucht die weggedrukt wordt bij de sprong toch nog ergens heen!

Door dit blogbericht hopen we je goed geïnformeerd te hebben over de verschillen tussen inground trampolines en flatground trampolines. Heb je nog meer vragen? Onze klantenservice staat klaar om al uw vragen te beantwoorden!

Recent Posts
0
Rechthoekige trampoline met net in open veld
×