Gezondheidsvoordelen van trampolinespringen

 In Niet gecategoriseerd

Wie aan trampolinespringen denkt, denkt vaak aan coole trucs doen in de buitenlucht of leuke spellen spelen met je vrienden. Of je nou een inground trampoline, flatground trampoline of een opstaande trampoline hebt, het plezier is altijd aanwezig. Trampolinespringen is de laatste jaren weer een enorme opmars aan het maken. Zeker het afgelopen jaar hebben veel ouders een trampoline aangeschaft voor hun kinderen om de barre tijden door te komen. Zo konden kinderen thuis toch nog buitenspelen en lekker hun energie kwijtraken. Maar wist je dat er ook wetenschappelijk bewezen gezondheidsvoordelen aan het trampoline springen zitten? Wij lichten er een paar uit!

Als je af wilt vallen is trampolinespringen een mooie extra zet. Naast dat je goed op je voedingspatroon moet letten, is sporten natuurlijk ook zeer belangrijk. Om echt dat extra zetje te krijgen wordt aanbevolen om dagelijks 30 minuten op de trampoline te springen. Met trampolinespringen verbrand je zelfs meer calorieën dan met hardlopen! Voorbeeld: met een lichaamsgewicht van 75kg verbrand je met 30 minuten trampolinespringen ongeveer 205 kcal terwijl je met een hardloopsessie van 30 minuten ongeveer 175 kcal verbrandt. Het verschil lijkt klein, maar elke kcal meer verbranden is een stapje dichter bij gewichtsverlies!

Naast dat je met trampolinespringen dus meer calorieën verbrandt dan met hardlopen heeft het nog een extra voordeel ten opzichte van een rondje rennen. Bij rennen, springen en andere lichaamsbeweging op een harde ondergrond hebben de botten, wervelkolom en gewrichten best wat te verduren. Hierdoor kunnen uiteindelijk pijnklachten ontstaan. Trampolinespringen vermindert de impact op de wervelkolom en gewrichten met 90% in vergelijking met hardlopen. Dit zorgt er dus voor dat trampolinespringen een erg prettige training is voor je lichaam.

Met trampolinespringen versterk je ook je spieren. Tijdens het springen activeert je lichaam energie en stimuleert het al je lichaamsdelen. Zo worden velen spiergroepen geactiveerd en getraind. Met name de core-, romp- en rugspieren worden versterkt. Door het intensief trainen van je rugspieren kunnen rugklachten verminderen.

Zomaar drie gezondheidsvoordelen van trampolinespringen. Waar wacht je nog op? Schoenen uit en geniet van maximaal springplezier!

Wil je alles weten over verschillende soorten trampolines of wil je weten welke trampolines wij aanbieden? Etan Trampolines heeft Europees geproduceerde trampolines in verschillende soorten en maten. Wist je bijvoorbeeld dat onze Etan Premium trampolines beschikbaar zijn in de kleuren groen, grijs en zwart? En dat onze Etan PremiumFlat trampolines momenteel erg populair zijn, doordat er geen veiligheidsnet aan gemonteerd hoeft te worden? Of dat onze Etan Sky-Flyer de beste prijs-kwaliteitsverhouding heeft? Niet? Neem dan snel een kijkje op onze site!

Mocht je meer informatie willen over een Etan trampoline, schroom dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice.

Recent Posts
0
Staal lassen van trampoline - Etan TrampolinesEtan Premium Gold combi inground trampoline safety net grey
×