Welke slijtage soorten zijn er bij trampolines?

 In Niet gecategoriseerd

Wanneer je een trampoline koopt hoop je natuurlijk dat deze jarenlang meegaat. Ondanks dat onze trampolines, zoals de Etan Premium, Etan Hi-Flyer en Etan UltraFlat, van hoge kwaliteit zijn, wil er wel eens een trampoline onderdeel onverhoopt stuk gaan. Niet ideaal, maar soms zeker oplosbaar. Daarnaast is het vervangen van een trampoline onderdeel natuurlijk ook altijd nog een optie! Vandaag nemen we je mee naar verschillende soorten slijtages bij trampolines.

De meest voorkomende slijtage is een gat of scheur in je trampoline springmat. Of het nou door regelmatig gebruik, overbelasting, de weersomstandigheden of een scherp voorwerp komt, je trampoline springmat kan altijd slijten. Een dikke tip is om in ieder geval nooit het maximale gebruikersgewicht te overschrijden. Daarnaast is een trampoline beschermhoes ideaal om je trampoline springdoek te beschermen tegen hevige weersomstandigheden – al moet je deze steeds maar maximaal twee weken op je trampoline laten liggen om beschimmeling te voorkomen!

Wanneer er een gaatje in je trampoline springmat zit wil je natuurlijk niet dat deze groter wordt en uiteindelijk flink gaat scheuren. Wees daarom verstandig en check je trampoline regelmatig op slijtage. Stop ook onmiddellijk met het gebruik van de trampoline als je een gaatje (of scheurtje) constateert. We willen geen onnodige ongelukken!

Bij een gaatje in je trampoline springmat kun je twee dingen doen: repareren of vervangen. Als het gaatje niet groter is dan een twee-euro-muntstuk kun je deze nog zelf repareren door een trampoline reparatieset te kopen. Hierin zit een stukje permatron, een naald en draad. Wil je precies weten hoe je met de trampoline reparatieset je trampoline springmat kunt repareren? Bekijk dan deze blog. Is het gat groter dan een twee-euro-muntstuk? Dan is vervanging de beste optie. Bij Etan hebben we met de Etan Xchange springmatten zeer mooie en kwalitatieve vervangingsmatten in ons assortiment.

Naast de trampoline springmat is de trampoline beschermrand ook een onderdeel wat kan slijten. Zo kan de beschermrand gaan scheuren of verkleuren. Je komt bij het betreden van de trampoline altijd in contact met de trampoline beschermrand en het is dan ook niet gek dat deze na verloop van tijd gaat slijten. De verkleuring van je trampoline randkussen komt door de UV-straling. De meeste trampoline beschermranden zijn ontwikkeld om tegen deze straling te kunnen, maar toch heeft de UV-straling in de loop der jaren zeker wel effect op het verkleuren van je randkussen. Onze Etan Premium beschermranden zijn zeer goed beschermt tegen UV-stralingen, waardoor verkleuring uniek is. Wil je weten wanneer je jouw trampoline beschermrand precies moet vervangen? Bekijk dan deze blog.

Heb je vragen over je kapotte trampoline springmat of trampoline beschermrand? Contacteer dan onze klantenservice voor passend advies. Ook voor andere vragen kun je uiteraard terecht!

Recent Posts
0
Trampoline voor een kleine tuin - Etan Trampolines
×