Wanneer vervang ik mijn beschermrand?

 In Trampoline kiezen, Trampoline onderdelen, Trampoline tips

Als je een trampoline koopt, ga je er natuurlijk op los. Daar is hij natuurlijk ook voor bedoeld, dus waarom zou je je inhouden? Het is uiteraard wel logisch dat bepaalde onderdelen dan slijten en op een gegeven moment toe zijn aan vervanging.

Als je een trampoline betreedt, kom je altijd in contact met de beschermrand. Daarnaast komt de rand constant in contact met het frame en de veren als er wordt gesprongen. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat een trampoline beschermrand dan, na verloop van tijd, slijtage plekken gaat krijgen. Bij regulier gebruik – lees: regelmatig springen in het seizoen – vervang je de trampoline beschermrand om de 2 à 3 jaar afhankelijk van de kwaliteit van de trampoline onderdelen. Er zijn natuurlijk verschillende soorten trampoline beschermranden, en daardoor verschilt het ook hoe snel een trampoline beschermrand slijt. Wil je voor kwaliteit gaan? De Etan Premium Gold beschermranden gaan 5 tot 7 jaar mee.

Houd vooral goed in de gaten of de veren niet te veel schade hebben aangebracht aan de beschermrand na verloop van tijd. De padding in de beschermrand kan dan zo veel slijtage hebben dat het de springer niet meer beschermd tegen de harde onderdelen onder de beschermrand. Als je dan te ruig of onhandig op de trampoline terecht komt, kun je je bezeren.

Hoe kies ik een vervangende trampoline beschermrand?

Om de juiste trampoline beschermrand te kiezen dien je de volgende zaken goed op te meten:
1. Meet de buitenmaat van de trampoline
2. Meet de lengte van de veren (gespannen op de trampoline)
Houd rekening met een overlap van ongeveer 5-8 centimeter van de trampoline beschermrand op de springmat.
3. Bereken hoe breed je rand moet zijn om de veren en springmat te bedekken.

Bij een te smalle rand zullen de veren onder de rand uitkomen. Als je springt rekken de veren, dus moet de beschermrand ruim over de veren heen vallen.

Heb je vragen over jouw Etan trampoline beschermrand? Neem dan even contact met ons op voor advies van een expert.

Recent Posts
0
×