Moet ik mijn springmat vervangen?

 In Trampoline kiezen, Trampoline onderdelen, Trampoline tips

Om de zoveel tijd is het verstandig om de springmat van je trampoline te vervangen. Dit omdat hij slijt en zeker als je kinderen er intensief gebruik van maken. Een reden voor vervanging kan natuurlijk ook zijn dat er gewoon een gat in zit of iets dergelijks. Zeker met de jaarwisseling is er kans op kleine gaatjes in je springmat. Check dit ook altijd even!

Bij een klein gaatje (niet groter dan een 2 euromunt) kunnen we de springmat gewoon repareren. Maar als het defect groter is dan dat, adviseren we je sowieso om een nieuwe springmat te kopen.

Waar moet je nou op letten wanneer je een nieuwe trampoline springmat gaat kopen?

  • Stap 1: Meet de (frame) diameter van de trampoline. Dit is de afstand van het staalwerk naar het staalwerk aan de overkant. Je moet dus niet alleen de springmat opmeten. Op basis hiervan kun je een trampoline doek selecteren die bij deze afmetingen past.
  • Stap 2: Tel de veren van de trampoline. Wanneer je het exact aantal veren telt, weet je zeker dat je de juiste springmat kiest.
  • Stap 3: Meet de lengte van een niet-uitgerekte veer. Heb je tevens (enkele) nieuwe veren nodig? Bestel dan veren die (ongeveer) dezelfde lengte hebben voor de meeste kans van slagen.

 

Als je een nieuwe springmat voor je trampoline besteld is het aan te raden om er ook een verenspanner bij de bestellen. Dit maakt het direct eenvoudiger om de veren te bevestigen. Ook voor het demonteren van de oude mat is het aan te raden dit met een verenspanner te doen.

 

Heb je nog andere vragen omtrent het vervangen van de springmat voor je Etan trampoline, neem dan gerust contact met ons op.

Recent Posts
0
×