De vijf gekste vragen over trampolinespringen!

 In Niet gecategoriseerd

Als je van plan bent om een trampoline aan te schaffen is het natuurlijk logisch dat je enkele vragen hebt. Zo krijgen wij vaak de vraag wat het verschil is tussen een inground trampoline en een flatground trampoline, maar ook wat het verschil is tussen onze Etan Premium en Etan Hi-Flyer lijnen. Toch zitten er soms ook hele gekke vragen tussen. In deze blogpost behandelen we de vijf gekste vragen over trampolinespringen!

Een gekke vraag die we vaak binnenkrijgen is of trampolinespringen bevorderlijk is voor de verbranding van buikvet. En ondanks dat dit dus op het eerste oog een gekke vraag lijkt, is het dat niet helemaal! Trampolinespringen is namelijk een erg goede work-out in je weg naar minder kilo’s. Zo verbrand je met trampolinespringen meer calorieën dan met een rondje hardlopen. Kleine vergelijking: je bent een persoon met een lichaamsgewicht van 75 kg.  Met een half uurtje hardlopen verbrand je dan gemiddeld 175 kcal, terwijl je met een half uurtje trampolinespringen al snel 205 kcal verbrand. Dit verschil lijkt minimaal, maar elke kcal meer verbranden is een stapje dichter bij gewichtsverlies en dus ook verbranding van buikvet. Gooi die hardloopschoenen maar terug in de kast en ga lekker die trampoline op!

Een andere gekke vraag die we vaak voorbij zien komen is of trampolinespringen je langer maakt. Een simpel antwoord op deze vraag is: nee, trampolinespringen maakt je zeker niet langer! Trampolinespringen is wel goed voor spieren, gewrichten en botten. Tijdens het springen activeert je lichaam namelijk energie en dit stimuleert al je lichaamsdelen. Er worden veel spiergroepen geactiveerd en getraind. Met name de core-, romp- en rugspieren worden versterkt. Doordat je springt op een flexibele ondergrond krijgen je spieren en botten geen klappen bij het neerkomen. Dit in tegenstelling tot een rondje hardlopen, waarbij je spieren en botten bij elke aanraking met de rond een klap krijgen. Al met al is trampolinespringen dus erg goed voor je spieren, gewrichten en botten, maar het zorgt helaas niet voor een verschil in lichaamslengte.

Veel huishoudens hebben hele leuke huisdieren, maar mogen deze eigenlijk op de trampoline? Uiteindelijk is dit helemaal je eigen keuze, maar we raden het toch ten strengste af. Door de scherpe nagels van de meeste huisdieren kunnen er namelijk beschadigingen ontstaan in de trampoline springmat en trampoline beschermrand. Het repareren of vervangen van deze trampoline onderdelen kan een duur grapje worden, dus let goed op voordat je met je trouwe viervoeter salto’s wil gaan maken.

Trampolinespringen wordt steeds veiliger. Tegenwoordig is het verplicht om een trampoline met veiligheidsnet aan te schaffen. Hierdoor wordt de kans op heftige ongelukken gelukkig verkleind. Toch kan het altijd gebeuren dat je verkeerd valt op een trampoline. Een gekke, maar ook hele logische vraag is dan ook of dat je van trampolinespringen een hersenschudding kan krijgen. Laten we voorop stellen dat je van trampolinespringen zelf geen hersenschudding kunt krijgen. We snappen dat deze gedachte speelt, aangezien je met een flinke snelheid van hoogte verandert. De enige manier om bij trampolinespringen een hersenschudding op te lopen is toch echt door een flinke val te maken. Zoals al eerder vermeld wordt het trampolinespringen steeds veiliger en zullen heftige ongelukken zeker beperkt worden. Let toch wel altijd nog goed op en doe niet te veel gekke dingen of trucs die je nog niet goed kunt. Als je coole trucs wil oefenen, doe dit dan altijd onder begeleiding.

De laatste vraag die we gaan behandelen in dit blogbericht is of trampolinespringen je evenwichtsorgaan aantast. Dit is niet het geval, in tegendeel – trampolinespringen is juist goed voor je evenwichtsorgaan. Doordat je telkens opzoek bent naar evenwicht en balans train je jouw evenwichtsorgaan bij elke sprong die je maakt. Tipje van Etan: veel springen dus! 😉

We hopen met dit blogbericht enige duidelijkheid te hebben gegeven op sommige gekke vragen die gesteld worden. Mocht je nog meer vragen hebben over trampolines of trampolinespringen – neem dan gerust contact op met onze klantenservice!

Recent Posts
0
Ronde Etan trampoline in tuinTrampoline in achtertuin met springende kinderen - Etan Trampolines
×