Waar moet je op letten bij de aanschaf van een trampoline?

 In Niet gecategoriseerd

Heb je plannen om een trampoline aan te schaffen, maar weet je niet waar je moet beginnen met zoeken? Dat is niet gek! Tegenwoordig zijn de trampolines verkrijgbaar in allerlei soorten en maten – iets wat de keuze voor de consument niet makkelijker maakt. Voor je begint met zoeken is het handig om duidelijk te hebben wat je zoekt. In deze blogpost proberen we je te helpen met het bepalen wat de ideale trampoline voor jou is!

Ga ik voor een opstaande trampoline of heb ik liever een inground trampoline?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is of je liever een opstaande trampoline of een ingegraven trampoline hebt. Beide opties hebben hun voor- en nadelen. Zo kun je een opstaande trampoline altijd nog verplaatsen als je dat wil en ligt een ingegraven trampoline altijd op dezelfde plek.

Het voordeel van een ingegraven trampoline is dat de kinderen niet via een trampoline trap de trampoline op hoeven te klimmen. Ondanks dat het aantal ongelukken bij het gebruik van een trapje nihil is kunnen we begrijpen dat het bij jongere kinderen toch iets veiliger is om voor een inground trampoline te gaan.

Voor het oog ligt een ingegraven trampoline ook iets strakker in de tuin. Zo is een ingegraven trampoline vaak niet hoger van twee meter – dit is dus de hoogte van de trampoline plus het trampoline veiligheidsnet. Bij een opstaande trampoline kan de hoogte al snel oplopen naar twee meter en zeventig centimeter.

Kies je voor een opstaande trampoline? Dan heb je bij Etan Trampolines de keuze uit twee lijnen: Etan Hi-Flyer en Etan Premium.

Welke maat trampoline wil ik?

Nadat je hebt bepaald of je voor een opstaande of ingegraven trampoline gaat is het belangrijk om te weten welke maat trampoline in je tuin past. Dit is een kwestie van meten. Het advies is om twee meter vrije ruimte aan de buitenkant van je trampoline te hebben. Probeer een trampoline dus niet in een hoekje te proppen, maar neem de ruimte om de veiligheid van de springer te garanderen.

Een keuze die je zult moeten maken is of je een ronde of een rechthoekige trampoline wil. Bij een ronde trampoline ligt het ideale springpunt in het midden. Bij elke sprong word je dus naar het midden getrokken. Dit centrale springpunt is fijn als je in je eentje rustig wil springen.

Bij een rechthoekige trampoline heb je het lanceereffect. Dit komt doordat de trampoline veren niet naar één punt gericht staan. Je zult dus merken dat als je aan de ene kant van de trampoline springt, je gelanceerd wordt naar de andere kant van de trampoline. Dit klinkt misschien heftig, in de praktijk valt het reuze mee. Veiligheid staat uiteraard voorop!

De meest gangbare ronde maten zijn trampoline 244 cm, trampoline 305 cm, trampoline 366 cm en trampoline 427 cm. De populairste maten voor een rechthoekige trampoline zijn 281 x 201 cm, 310 x 232 cm en 380 x 275 cm.

Ga ik voor een inground trampoline of een flatground trampoline?

Als je hebt gekozen voor een ingegraven trampoline is er nog een belangrijke beslissing te maken – namelijk of je een inground trampoline of een flatground trampoline wil. Het verschil is eigenlijk vrij simpel. Het trampoline frame van een inground trampoline wordt geplaatst op de rand van je gegraven kuil, terwijl het frame van de flatground trampoline in de kuil wordt geplaatst. Dit houdt in dat een inground trampoline ongeveer dertig centimeter boven het maaiveld uitkomt, terwijl een flatground trampoline volledig gelijk met je maaiveld ligt.

Bij de aanschaf van een inground trampoline is tegenwoordig een trampoline veiligheidsnet verplicht. De flatground trampolines bieden wij aan zonder trampoline veiligheidsnet.

Bij Etan Trampolines hebben we voor de inground trampolines twee lijnen: Etan Hi-Flyer en Etan Premium. Voor de flatground trampolines hebben we twee andere lijnen: Etan UltraFlat en Etan PremiumFlat. De Etan UltraFlat trampolines zijn speciaal gemaakt voor de gevorderde springer die vette trucs willen oefenen, terwijl de Etan PremiumFlat trampolines gemaakt zijn voor het hele gezin, van jonge tot oudere kinderen, iedereen kan hier soepel op springen.

Na het maken van al deze keuzes zijn we ervan overtuigd dat je zoektocht een stuk makkelijker is geworden! Mocht je toch nog aanvullende vragen hebben over de aanschaf van een trampoline of over één van de trampoline lijnen van Etan? Schroom dan niet om onze klantenservice te contacteren!

Recent Posts
0
Trampoline voor een kleine tuin - Etan TrampolinesRechthoekige Etan trampoline in kleine tuin
×