Is een trampoline bedoeld voor volwassenen?

 In Niet gecategoriseerd

Trampolinespringen is de ideale manier om kinderen fijn buiten te laten spelen zodat ze hun energie kwijt kunnen. Toch zijn er enkele volwassenen die het ook leuk vinden om trampoline te springen. Is het niet voor de trucs, dan is het wel om een workout te doen. Ook zijn er vaders, moeders, opa’s en oma’s die gezellig met hun (klein)kind willen springen. Maar is dat wel mogelijk? Dan gaan we je haarfijn uitleggen!

Als je van plan bent om een Etan trampoline aan te schaffen en je hebt de ambitie om samen met je kind te gaan springen, dan is het belangrijk om goed te kijken naar het maximale gebruikersgewicht van de trampoline. Bij kleine trampolines, zoals onze Etan Hi-Flyer 08ft / 244 cm, moet het maximale gebruikersgewicht 50 kg zijn. Bij grotere trampolines, dus vanaf onze 10ft / 305 cm modellen, wordt het gebruikersgewicht bepaald door middel van testen, maar ook door de veerlengte en kwaliteit van de trampoline veren. Zo is het gebruikersgewicht van de Etan Hi-Flyer trampoline met net 427 cm / 14ft bijvoorbeeld al 100 kg en het gebruikersgewicht van de Etan Premium ingegraven trampoline 1075 / 310 x 232 cm maar liefst 150 kg.

Ook is de vorm van de trampoline een belangrijk aspect. Bij ronde trampolines is het namelijk zo dat je een centraal springpunt hebt. Het centrale springpunt zit precies in het midden van de trampoline springmat doordat alle trampoline veren naar dit exacte punt wijzen. Bij een rechthoekige trampoline is dit niet het geval en kunt je op de gehele trampoline springmat prima kunt springen. Wel heb je hier te maken met het ‘lanceereffect’. Dit houdt in dat je bij elke sprong een licht duwtje naar de andere kant van de trampoline krijgt. De veren aan de zijde van de springer moeten namelijk harder werken dan de veren aan de andere kant.

De laatste tip die we je willen meegeven is: hoe groter, hoe beter. Als je met je (klein)kind op de trampoline wil springen moet er natuurlijk wel genoeg ruimte zijn voor beide springers. Hoe groter het springoppervlak, hoe groter de ruimte is die je per springer ter beschikking hebt. We raden je daarom ook aan om te kijken naar een trampoline 366 cm, trampoline 427 cm of een grote rechthoekige trampoline. Daarnaast zijn de grotere maten van de Etan UltraFlat trampolines natuurlijk ook perfect om als volwassene op mee te springen.

Wil je meer weten over de verschillende soorten trampolines? Bekijk dan onze website. Heb je vragen over een trampoline of wil je gewoon advies krijgen van onze experts? Contacteer dan onze klantenservice. Zij helpen je graag met al je vragen.

Recent Posts
0
Ronde Etan trampoline in tuin
×