Trampolinespringen is pas een goed voornemen!

 In Sportief, Trampoline tips

Het nieuwe jaar is weer van start gegaan en dat betekent dat veel mensen aan de slag gaan met hun goede voornemens. De meest genoemde goede voornemens zijn sporten, afvallen, conditie krijgen en alles wat daar zo’n beetje mee te maken heeft.

Dus we gaan massaal naar de sportschool en de meeste van ons vinden dat niet eens leuk. Daarom willen wij je eraan helpen herinneren dat gezond leven en sportief bezig zijn niet saai hoeft te zijn, en dat het ook leuk kan zijn!

Met een trampoline in je tuin kun jij jouw doelen behalen zonder jezelf naar die overvolle sportschool te slepen. Het is namelijk zo dat je ook enorm veel calorieën verbrand als je trampoline springt. Gemiddeld zo’n 42 calorieën per 10 minuten. (Volwassen persoon van rond de 75 kilo).

Hieronder 5 redenen waarom je beter kunt gaan trampolinespringen als je wilt afvallen of sportief wilt zijn:

  1. Calorieën verbranden!

Als je een springsessie van 19 minuten kunt volhouden verbrand je als vrouw zo’n 8,3 calorieën per minuut. In deze 19 minuten verbrand je net zo veel als wanneer je 22,5 kilometer fietst of wanneer je 1,6 kilometer in 10 minuten rent. Kort gezegd, als je het volhoudt om een uur trampoline te springen tik je al snel de 498 calorieën aan! Oh yeah!

  1. Trampolinespringen alleen voor kinderen?

Echt niet! Deze sport wordt steeds meer door de volwassenen beoefend. Dit komt vooral omdat er steeds meer bekend wordt over de voordelen van trampolinespringen. Er bestaan zelfs trampolinehallen waar kinderen niet zijn toegestaan. Zo kun jij ongestoord je sprongen maken zonder dat de kleintjes je voor de voeten lopen (of springen).

  1. Workout? Zo voelt het niet!

Trampolinespringen voelt gewoon echt niet als een workout, omdat je gewoon plezier hebt tijdens het springen! Misschien krijg je na een tijdje wat verzuurde benen, maar that’s it. Veel mensen vinden deze workout vooral aantrekkelijk omdat het je lichaam flink af mat, zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. Tijdens het stuiteren voel je je zo licht als een veertje en dit wordt geassocieerd met plezier.

  1. Het is gewoon een HIT!

Bij veel sportscholen kun je tegenwoordig ook gewoon trampolinespringen. Je hoeft er dus niet altijd voor naar een trampolinehal. Zoek eens op internet naar een sportschool bij jou in de buurt die dit aanbiedt, en geef het eens een kans!

  1. Evenwicht, evenwicht en nog eens evenwicht.

Als je neer komt op de trampoline ben je direct bezig met HOE je landt op de trampoline. Dit is weer enorm goed voor het verbeteren van je evenwicht. Het is natuurlijk ook niet goed om meteen sky high te gaan springen. Zo kun je je flink bezeren. Ben je nog geen ervaren springer? En weet je niet goed hoe en wat je moet doen? Bekijk dan gewoon wat video’s op YouTube. Begin altijd eerst met kleine sprongen, daarna kun je gaan proberen jezelf hoger in de lucht te gooien. The sky is the limit!

Recent Posts
0
×