Etan Quick Springs, van soepel naar snel!

 In Niet gecategoriseerd

Als we het over buitenspeelplezier hebben, dan hebben we het al snel over trampolinespringen. Als beginnende springer is een trampoline al snel goedgekeurd, je kunt fijn springen en coole trucs oefenen zonder dat je ergens bij na hoeft te denken. De geoefende springers hebben echter meer baat bij de juiste trampoline, en dus ook de juiste onderdelen! Een belangrijk deel van de trampoline zijn de trampoline veren. Maar trampoline veren zijn toch altijd hetzelfde zal je denken? Dit is absoluut niet het geval! Nieuw in ons assortiment zijn namelijk de Etan Quick Springs. Deze nieuwe veren worden standaard meegeleverd bij alle Etan UltraFlat trampolines. Wat deze trampoline veren zo bijzonder maakt leggen we je graag uit.

We kennen allemaal de traditionele trampoline springveren. Deze zijn vaak gemaakt van Chinees staal en hebben een zink coating. Daarnaast zijn ze redelijk soepel. De traditionele trampoline veren worden bij vrijwel alle trampolines gebruikt. Zo ook bij onze Etan Hi-Flyer trampolines. Een prima veer voor de beginnende springer, maar de ervaren springer wil toch al snel meer.

Binnen Etan Trampolines hebben we ook nog de Etan Premium kwaliteit veren. Deze springveren zijn gemaakt van zinkbevattend verenstaal en zijn zowel voor jong als oud. Je hebt een soepelere sprong op trampolines met deze kwaliteit veren en hoeft je geen zorgen te maken om roest! De zink zit namelijk bewerkt in het staal, waardoor roesten onmogelijk is. De veer lijkt op het oog wat doffer, dit komt echter doordat de coating er niet omheen zit. De Etan Premium kwaliteit veren zijn al met al van een betere kwaliteit veren dan de traditionele springveren.

Nu we aangekomen zijn bij de Etan Quick Spring veren kunnen we wel stellen dat deze veren echt voor de serieuze springer zijn. Ze worden gemaakt met het oog op een krachtige sprong. Naast alle voordelen van de Etan Premium kwaliteit veren hebben deze veren nog wat extra voordelen. Één van deze voordelen is dat de Etan Quick Springs in principe bij elk type trampoline gebruikt kunnen worden. Enige voorwaarde hieraan is dat de eerder gebruikte veren van je trampoline 18 cm of 22 cm moeten zijn. Is dit het geval, dan is de Quickspring echt een aanrader als vervangende veer.

Dat is nog niet alles. Naast dat je de veren bij verschillende soorten trampolines kunt gebruiken zitten de springveren ook nog strakker op elkaar gedraaid. Dit zorgt ervoor dat de veren sneller terug klappen op het moment dat je ze uitklapt met een sprong. Dit resulteert in een snellere, strakkere en kortere sprong. Het maken van coole trucs, salto’s of schroeven zijn dus perfect uit te voeren bij het gebruik van deze veren.

We kunnen stellen dat het type veren dat je wil gebruiken echt afhangt van het soort trampolinespringen. Wil je gewoon rustig trampolinespringen en zijn coole trucs en salto’s niet echt jouw ding? Dan zijn de traditionele veren en Etan Premium kwaliteit veren al ruim voldoende! Ben je een serieuze springer en kick je op hoge sprongen en gekke trucs? Dan raden we je aan om nog eens een blik te werpen op onze Etan Quick Springs.

Heb je nog vragen of wil je gewoon nog wat meer informatie over de Etan Quick Springs of andere veren? Onze experts staan je graag telefonisch te woord! Je kunt je vraag ook stellen via het contactformulier op onze site. We streven ernaar je vraag zo goed en snel mogelijk te beantwoorden.

Recent Posts
0
×