Welke maat ronde trampoline?

Trampolines zijn er tegenwoordig in ontzettend veel vormen en maten. De meest traditionele vorm trampoline kennen we allemaal wel, de ronde trampoline. Deze vorm trampoline bestaat al zo lang als dat trampolines te koop worden aangeboden. Daarnaast zijn er sinds een aantal jaar flink wat verschillende vormen bijgekomen en deze zijn razendsnel in populariteit gestegen. Zo heb je sinds een aantal jaar, de rechthoekige trampolines. Deze trampolines zijn zo populair geworden in Nederland omdat deze perfect in elke tuin passen, groot of klein. Daarnaast zijn er nog ovale en vierkante trampolines. Deze trampolines zijn nog niet zo lang beschikbaar als de welbekende ronde trampolines en kennen weer hun eigen voordelen. Al met al blijft het natuurlijk een kwestie van persoonlijke voorkeur. Vierkante trampolines kun je ook vinden bij Etan trampolines. De Etan UltraFlat trampoline is beschikbaar als vierkante trampoline in maar liefst drie verschillende maten.

Welke maat ronde trampoline? Deze vraag krijgen we best vaak. Het simpele antwoord? Hoe jonger de springer, des te kleiner de trampoline. Wat we altijd adviseren is om een trampoline op de groei te kopen wanneer je hiervoor ruimte hebt in je tuin. Houd er wel rekening mee dat een jonge springer met een lager lichaamsgewicht vaak minder goed kan springen op een grotere trampoline. De reden hiervoor is dat iemand met een lager lichaamsgewicht minder makkelijk alle veren tegelijkertijd kan laten uitrekken. Hoe groter de trampoline, des te meer veren deze vaak heeft en dus ook meer spanning. Wel kan je door met verschillende type veren te werken het springen vergemakkelijken voor de springer. Zo zijn de veren uit onze Etan Sky-Flyer trampolines gericht op een soepele zachte sprong. In tegenstelling tot onze Etan UltraFlat trampolines welke QuickSpring veren hebben. Deze veren zijn extra strak opgerekt waardoor je makkelijker een salto of een schroef kan maken. Voor ieder wat wils dus!

Heb je hier vragen over? Dat is helemaal niet gek! Neem contact op met onze klantenservice en een van onze specialisten beantwoord graag al je vragen.

Leeftijd Formaat trampoline
Kinderen tot 6 jaar Trampoline 183 cm – 244 cm
Kinderen vanaf 7 jaar Trampoline 244 cm – 305 cm
Kinderen vanaf 10 jaar Trampoline 366 cm
Kinderen vanaf 14 jaar Trampoline 427 cm
0
×